Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπληρωτές Καθηγητές ΠΕ80: Σε σύνολο 80 οργανικών κενών δόθηκαν μόλις 66 θέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπληρωτές Καθηγητές ΠΕ80: Καλούμε το Υπουργείο και τους αρμόδιους, να ανακοινώσουν εκ νέου κατανομή αποδίδοντας και σε εμάς το σύνολο των οργανικών θέσεών μας.

Αναπληρωτές Καθηγητές ΠΕ80

Για τον μικρό αριθμό για διορισμούς που δόθηκε στις Τεχνικές και Εργαστηριακές ειδικότητες για το σύνολο της Δευτεροβάθμιας, διαμαρτύρονται αναπληρωτές Καθηγητές Κλάδου ΠΕ80 με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Οι αναπληρωτές Καθηγητές Κλάδου ΠΕ80 αναφέρουν πως σε σύνολο 80 οργανικών κενών δόθηκαν για διορισμούς μόλις 66 θέσεις και καλούν το Υπουργείο και τους αρμόδιους, να ανακοινώσουν εκ νέου κατανομή αποδίδοντας το σύνολο των οργανικών τους θέσεων.

Δείτε την Επιστολή

Από

Αναπληρωτές Καθηγητές Κλάδου ΠΕ80

Προς

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κεραμέως Νίκη

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ζαχαράκη Σοφία

Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γκίκα Αναστασία

ΟΛΜΕ

Αιρετούς ΚΥΣΔΕ

Ο κλάδος των ΠΕ80, μετά από ομαδοποίηση 6 ειδικοτήτων, έχει 6 εργαστηριακές αναθέσεις στα ΕΕΕΕΚ, (μαγειρική, αυτόνομη διαβίωση, γραφειακή στήριξη, τουριστικών επαγγελμάτων,τουριστικών επιχειρήσεων, προεπαγγελματικές δεξιότητες), την ανάθεση των μαθημάτων του τμήματος Διοίκησης Οικονόμιας στα ΕΝΕΓΥΛ καθώς και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Είναι ο 4ος κλάδος με τις περισσότερες προσλήψεις  πανελλαδικά.

Μετά την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων για διορισμό, παρατηρείται μια κατάφωρη αδικία απέναντι στις ειδικότητες του κλάδου μας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των τεχνικών ειδικοτήτων, καλύπτεται το 100% των θέσεων που προέκυψαν μετά από τις περσινές μεταθέσεις, κάτι που δεν συμβαίνει με τους ΠΕ80.

Σε σύνολο 80 οργανικών κενών δόθηκαν μόλις 66 θέσεις.

Υπάρχουν περιπτώσεις κλάδων με κοινές  αναθέσεις μαθημάτων  όπου καλύπτεται το 100% του κύριου πίνακα, ανεξαρτήτως αριθμού αιτούντων, ενώ παρατηρούμε ότι εκεί διορίζονται και υποψήφιοι με μηδενική προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.

Αντιθέτως, στις ειδικότητές μας σε σύνολο 169 εκπαιδευτικών, καλούνται γαι διορισμό οι 66, ποσοστό κάλυψης 39% μόλις. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια έγινε τελίκά η κατανομή καθώς διαπιστώνεται το φαινόμενο της άνισης μεταχείρισης των κλάδων με διαφορετικά κριτήρια κατανομής.

Θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το κριτήριο με το οποίο δόθηκε ένας τόσο μικρός αριθμός για διορισμούς στις τεχνικές και εργαστηριακές ειδικότητες για το σύνολο της δευτεροβάθμιας, όταν συνολικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ΣΜΕΑΕ.

Πως θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και τα εργαστήρια, πάλι με αναπληρωτές;

Καλούμε το Υπουργείο και τους αρμόδιους, να ανακοινώσουν εκ νέου κατανομή αποδίδοντας και σε εμάς το σύνολο των οργανικών θέσεών μας.

Με εκτίμηση,

Οι Αναπληρωτές Καθηγητές ΠΕ80

Δείτε σχετικά

Κατανομή και διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα Αιρετού Ν. Κορδή
Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ για κατανομή: Απορίες – Ερωτήματα – Παράθεση στοιχείων
Αριθμοί προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και Οργανικά κενά για το 2018-19 και 2017-18 | Πίνακες
Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανάλυση κατανομής ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πίνακες – Σενάριο ισοκατανομής – Η επόμενη μέρα
Κατανομή διορισμών Ειδικής: Πίνακες και Διάγραμμα | Tου Πάνου Ντούλα

Πριν φύγετε

Προϋπολογισμός Παιδείας 2020: Πιστώσεις 4.500 διορισμών ΕΑΕ και 5.250 Γενικής | Ομιλία Κεραμέως
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση