Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπληρωτές Κορινθίας: Πόσοι δούλεψαν φέτος στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπληρωτές Κορινθίας: Πόσοι δούλεψαν φέτος στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας-Ενημέρωση από EAK – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αναπληρωτές Κορινθίας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΥΣΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εκπρόσωποι στο ΔΣ ΕΛΜΕ:

Πάνος Ντούλας, 6936374902, pandou.paron@gmail.com

Πάνος Λέκκας, 6947820835, panaglek@gmail.com

Πόσοι αναπληρωτές δούλεψαν φέτος στην Κορινθία;;;

Κόρινθος, 29/06/2021

Καθώς πλησιάζουν επιτέλους οι πολυπόθητοι διορισμοί, καλό είναι να δούμε πόσοι ήταν οι αναπληρωτές που δούλεψαν φέτος στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Κορινθίας.

Αυτός ο αριθμός θα μας δώσει και μια εικόνα (που δεν είναι ακριβής καθώς δεν καλύπτονται ποτέ όλα τα κενά πλήρως) για τα λειτουργικά, τα πραγματικά κενά στην περιοχή αυτή.

Σημειωτέον,

βέβαια, ότι αυτά τα κενά προφανώς θα αυξηθούν μετά τις φετινές συνταξιοδοτήσεις (πάνω από 40) ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις άδειες ευπαθών και τα κενά που προκύπτουν από κει.

Οι αναπληρωτές που δούλεψαν φέτος στον νομό ήταν 312, εκ των οποίων 31 με τρίμηνες συμβάσεις και 6 ωρομίσθιοι στο ΣΔΕ.

Οι ειδικότητές τους ήταν οι εξής:

Στους 312 συμπεριλαμβάνονται, επίσης, 19 Μουσικών ΠΕ79, οι περισσότεροι για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.

 Τα σχολεία με τη μεγαλύτερη αναλογία αναπληρωτών ήταν

τα μακρινά, τα Ειδικά (ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ), τα ΕΠΑΛ, το Μουσικό, ΣΔΕ, κ.ά., στα οποία τα ποσοστά αναπληρωτών επί των μονίμων προσέγγιζαν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν το 50% (!) των τοποθετηθέντων εκπαιδευτικών στα σχολεία (σημειωτέον, ότι τα ποσοστά ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερα αφού δεν έχουν υπολογιστεί άδειες μονίμων κ.ά. καθώς τα στοιχεία αντλήθηκαν μόνο από δημόσιες πηγές στο διαδίκτυο όπως η σελίδα της ΔΙΔΕ Κορινθίας, της ΠΔΕ Πελοποννήσου, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, της Διαύγειας, κ.ά.):

Όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα: για να λειτουργήσουν τα σχολεία της Κορινθίας χρειάζονται να γίνουν εκατοντάδες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών! Οι λίγες δεκάδες που αναλογούν στην Κορινθία (κι αντίστοιχα σε κάθε περιοχή) με βάση τις εξαγγελθείσες 5.250 φετινές προσλήψεις μονίμων είναι σταγόνα σε ένα ωκεανό που συνεχώς μεγαλώνει (καθώς όλο και περισσότεροι συνταξιοδοτούνται ενώ φυσικά δεν έχει συνυπολογιστεί στον αριθμό οι συγχωνεύσεις τμημάτων, η αύξηση ωραρίου, κ.ά.).

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΩΡΑ!

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ 10.500 ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ!

Δείτε επίσης

Νομοσχέδιο για το νέο σχολείο: 12 διατάξεις που θα συζητηθούν
Το νομοσχέδιο Αναβάθμιση Σχολείου και Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών: 172 άρθρα-238 σελίδες
Ενίσχυση ρόλου Διευθυντή σχολείου και στελεχών εκπαίδευσης στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ
 Από ποιους θα γίνεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών: Φορείς και όργανα επιμόρφωσης

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση