Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπληρωτές με δόσεις: Να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων Β/θμιας ζητά η ΠΕΑΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπληρωτές με δόσεις: Να καλυφθούν πλήρως τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας και να συνεχισθούν οι μόνιμοι διορισμοί ζητά η ΠΕΑΔ.

Αναπληρωτές με δόσεις

Να καλυφθούν πλήρως τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την πραγματοποίηση επιπλέον προσλήψεων αναπληρωτών και να συνεχιστούν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών κάθε χρόνο, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά κάθε κλάδου. ζητά, μεταξύ άλλων, από το ΥΠΑΙΘΑ η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ).

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου: 30492 ειδ.6283 Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης του Ειρηνοδικείου Αθηνών: 457/14-10-2014 e-mail: pead2014@gmail.com Ηλεκτρ. σελ.: https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Aρ. πρωτ. 311

Αθήνα, 30/10/2023

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Αναπληρωτές… με δόσεις!

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρά το γεγονός πως έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, φαίνεται πως ο αριθμός αυτός δεν ήταν ικανός να καλύψει τα πραγματικά κενά. Αντίθετα, κάθε χρονιά παρατηρούμε αύξηση κενών (οργανικών και λειτουργικών), τα οποία δεν καλύπτονται ούτε με αναπληρωτές.

Ειδικά για τη φετινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με δόσεις, μια πρακτική που υποδηλώνει προχειρότητα, αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και αναλγησία απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη:

● Να καλυφθούν πλήρως τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την πραγματοποίηση επιπλέον προσλήψεων αναπληρωτών.

● Να συνεχιστούν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών κάθε χρόνο, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά κάθε κλάδου. Η κάλυψη με μόνιμους διορισμούς μόνο των κενών που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, οι οποίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

● Να υπάρχει σταθερότητα στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών εκπαιδευτικών, χωρίς αιφνιδιασμούς και ανατροπές.

● Να προγραμματιστεί συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τους αναπληρωτές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τσατήρη Μαρία

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δεσποτάκη Σωτηρία-Δέσποινα

Δείτε επίσης

Κενά στα σχολεία: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων 

Συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών: Το νομοθετικό πλαίσιο-Τι ισχύει για την ανάθεση διοικητικού έργου 

Μιχαηλίδου-γραπτός διαγωνισμός: Χρειάζεται συζήτηση-Διορισμοί με το υπάρχον σύστημα και τις επόμενες χρονιές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση