Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναπληρωτές πυρόπληκτων περιοχών: Επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ για μέριμνα και ειδική πρόβλεψη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναπληρωτές πυρόπληκτων περιοχών: Επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για μέριμνα και ειδική πρόβλεψη.

Αναπληρωτές πυρόπληκτων περιοχών

Αθήνα, 08/08/2021

Αρ. Πρωτ.: 32

Προς:

– Υπουργό Παιδείας, κα. Ν.  Κεραμέως

– Υφυπουργό Παιδείας,  κα. Ζ. Μακρή

– Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κ. Α. Κόπτση

– Προς Περιφερειακούς Διευθυντές των ΠΔΕ της Επικράτειας

Κοινοποίηση:

– Διεύθυνση Ε. Α. Ε., , προϊστάμενο, κ. Ι. Ζυμβρακάκη

– Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ ΕΒΠ, κα. Φυτουράκη

Θέμα: «Επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για μέριμνα του ΥΠΑΙΘ σχετικά με αναπληρωτές που διαμένουν εντός των πυρόπληκτων περιοχών».

Αξιότιμες,

κυρία Υπουργέ,

κυρία Υφυπουργέ,

κύριε Γενικέ Γραμματέα.

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ..

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες,

πολλές περιοχές της Ελλάδος βίωσαν και βιώνουν την απόλυτη καταστροφή. Χιλιάδες άνθρωποι, ζουν τον απόλυτο τρόμο, κινδυνεύουν και  χάνουν περιουσίες.

Ανάμεσα τους και συνάδελφοι,

οι οποίοι δοκιμάζονται, έχασαν το σπίτι τους με όλα τα υπάρχοντα και τα προσωπικά έγγραφα, μετοίκισαν αναγκαστικά, ενώ  δύσκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή σε διαδίκτυο.

Τα παραπάνω εμποδίζουν αφενός την πληροφόρησή τους, αφετέρου τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των επικείμενων δηλώσεων περιοχών για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές.

Ως ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με την εν λόγω επιστολή, ζητάμε τη μέριμνα και ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ως μόνιμη κατοικία σε κάποια από τις πληγείσες περιοχές. 

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε τα εξής:

Αναβάθμιση της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ για δυνατότητα πρόσβασης και πραγματοποίησης δήλωσης μέσω κινητών συσκευών,

– Δυνατότητα πρόσβασης στον ΟΠΣΥΔ χωρίς χρέωση μονάδων,

– Μεγαλύτερος χρόνος δυνατότητας δήλωσης προτιμήσεων σε όλους, με προσαύξηση σε όσους αναπληρωτές είναι μόνιμοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών,

– Ορισμός χώρων hot spot με αίθουσες που θα διαθέτουν υπολογιστές και διαδίκτυο (π.χ. σχολεία, αίθουσες Δήμων, πνευματικά κέντρα, χώροι του ΥΠΑΙΘ, κ.α.)

– Δημιουργία υπηρεσιών τηλεφωνικής υποστήριξης του ΥΠΑΙΘ όπου οι αναπληρωτές που δε θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε καμία από τις παραπάνω λύσεις, να μπορούν να επικοινωνήσουν, ώστε να πραγματοποιηθούν οι δηλώσεις δια τηλεφωνικού εκπροσώπου.

Οι συνάδελφοι έχασαν τις περιουσίες τους, τα οικόσιτα ζώα τους, παραλίγο να χάσουν  τη ζωή τους, ας μην χάσουν και το δικαίωμά τους στην εργασία!

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές-Σύμβαση εργασίας: Δυνατότητα ηλεκτρονικής εφαρμογής σύμφωνα με τον ν.4823/2021
Μοριοδότηση δυσπρόσιτων: Μόρια Μεταθέσεων-Κατηγορίες-Δυνατότητα αναζήτησης σχολείων-ΚΕΣΥ
Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ: Εγκύκλιος αναπληρωτών την επόμενη εβδομάδα-ΦΕΚ διορισμών και παρουσίαση στις Διευθύνσεις

Πριν φύγετε

Πυρκαγιές-Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; | Οδηγός
Αιτήσεις ΠΕΣΥΠ-ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ 2021-22: Από Δευτέρα 12.07 έως Τετάρτη 25.08.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση