Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναστασία Γκίκα: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τυχόν αρρυθμίες και εμπόδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστασία Γκίκα: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τις τυχόν αρρυθμίες και να εξαλείφουμε τα εμπόδια-Η ευρεία εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης αποτελεί επανάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Αναστασία Γκίκα

Στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 μίλησε, σήμερα Παρασκευή 20.11.2020 το πρωί η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα.

Στην ερώτηση που ετέθη

αναφορικά με το ότι κάποιοι μαθητές δεν έχουν σύνδεση internet, επ αφορμή της κοινοποίησης φωτογραφίας από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας, όπου μαθητές παρακολουθούσαν διαδικτυακό μάθημα, ελλείψει δυνατότητας σύνδεσης internet όπως αναφέρθηκε, η κα Γκίκα ανέφερε πως:

  • 1,6 εκατομμύρια μέλη της σχολικής κοινότητας της χώρας συμμετείχαν στην Τηλεκπαίδευση εχθές Πέμπτη 19.11.2020.
  • Ασφαλώς και υπάρχουν δυσκολίες και προσπαθούμε να τις θεραπεύσουμε. Είμαστε εδώ για να επιλύουμε και να διευκολύνουμε.
Αναφορικά με το θέμα των μαθητών στην κοινότητα Πεύκης της Ηλείας δήλωσε πως:
  • Το πρόβλημα δεν είχε περιέλθει σε γνώση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας.
  • Σήμερα το πρωί θα έχουμε πλήρη αναφορά για το θέμα.

Σ.Σ: Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει επί του θέματος πως ο Δήμαρχος Πύργου, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα (χθές) απά τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο (σήμερα) σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Σε ερώτηση

γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης internet να συνεχίσουν το δια ζώσης μάθημα οι εκπαιδευτικοί η κα Γκίκα απάντησε πως επί των θεμάτων αυτών αποφασίζει η αρμόδια επιτροπή επιδημιολόγων.

Αναλυτικά η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ανέφερε για το θέμα της διαδικασίας της Τηλεκπαίδευσης
  • Η ευρεία εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης αποτελεί επανάσταση στο χώρο της Παιδείας.
  • Αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετέχει δυναμικά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας.
  • Είμαστε εδώ για να θέτουμε στόχους & να διευκολύνουμε την υλοποίησή τους.
  • Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τις τυχόν αρρυθμίες και να εξαλείφουμε τα εμπόδια.

Δείτε επίσης

Τηλεκπαίδευση 19.11: Στο σύνολο της σχολικής κοινότητας-Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας
Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί επιτέλους τέλος στον παραλογισμό που βιώνει η εκπαίδευση
Δωρεάν πρόσβαση μέσω τηλεφώνου στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ): Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των σχολείων
Αδεια ειδικού σκοπού-Υπουργείο Παιδείας | Εφαρμοστική εγκύκλιος 18.11.2020

Δείτε ακόμη

Ανακοίνωση ΟΛΤΕΕ: Αδικία στο διαμοιρασμό του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές
 Εμβόλιο κορονοϊού: Kαι οι εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply