“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναστασία Γκίκα για διορισμούς: Οριστικοί ειδικής αρχές Ιουνίου-Προσωρινοί γενικής μέσα στον Ιούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστασία Γκίκα για διορισμούς: Οριστικοί ειδικής αρχές Ιουνίου-Προσωρινοί γενικής μέσα στον Ιούλιο-Οι αναπληρωτές θέλουμε να έχουν ενημερωθεί για το που θα βρίσκονται, όχι τον Σεπτέμβριο αλλά νωρίς τον Αύγουστο.

Αναστασία Γκίκα για διορισμούς

Η κα Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μίλησε στην εκπομπή Δια Βίου Παιδεία”, DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με τον δημοσιογράφο Ναούμ Ευαγγελόπουλο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τους αναπληρωτές η κα Γκίκα τοποθετήθηκε ως εξής:

Για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
  • Αν και βρισκόμασταν σε φοβερή υποστελέχωση και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στις Διευθύνσεις, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, είχαμε πάρα πολλά αιτήματα και πάρα πολλές ενστάσεις,  παρόλα αυτά προχωράμε ακάθεκτοι για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
  • Υποστελέχωση δεν είχαμε μόνον εμείς είχε και το ΑΣΕΠ και το να εργάζεσαι με τηλεργασία είναι τεράστιο πρόβλημα που θα το μάθουμε σιγά-σιγά.
Για τους διορισμούς στη Γενική εκπαίδευση
  • Οι υπόλοιποι διορισμούς αφορούν στη Γενική παιδεία, όπου είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις, ειδικά για τη Δευτεροβάθμια είχαμε πάρα πολλές.
  • Θα προχωρήσουμε στους διορισμούς με πρόγραμμα να έχουμε τους Προσωρινούς Πίνακες μέσα στον Ιούλιο, τους Οριστικούς μετά από 2-3 μήνες και προς το τέλος του 2020 να έχουμε και τους 5.250 διορισμούς της Γενικής Παιδείας
Για τη διαδικασία των διορισμών
  • Ολες αυτές οι διαδικασίες έπρεπε να γίνουν στον τόπο εργασίας και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος απότι αρχικά είχαμε προβλέψει, παρόλα αυτά θα μπορέσουμε να κάνουμε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση Προσωρινούς Πίνακες.
  • Σκοπός μας είναι να τελειώσουν όλα αυτά πάρα πολύ γρήγορα.
Για τις προσλήψεις αναπληρωτών
  • Θεωρούμε  πολύ άσχημο και αντιεπαγγελματικό ένας εκπαιδευτικός να μαθαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου που θα δουλεύει στις 12 Σεπτεμβρίου.
  • Ετσι όπως επιταχύναμε τις Μεταθέσεις και τις Αποσπάσεις, θα επιταχύνουμε και για τις προσλήψεις τις διαδικασίες ώστε να γίνουν γρήγορα.
  • Οι Αποσπάσεις παραδείγματος χάρη, πέρυσι έγιναν τον Αύγουστο, πρόπερσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, φέτος θέλουμε να τις έχουμε ολοκληρώσει μέσα στον Ιούνιο.
  • Οι αναπληρωτές θέλουμε να έχουν ενημερωθεί για το που θα βρίσκονται, όχι τον Σεπτέμβριο αλλά νωρίς τον Αύγουστο.
 Δείτε το σχετικό video

(Η αναφορά στους διορισμούς από το 5ο λεπτό και μετά)

Δείτε επίσης

Επιστροφή εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία: Πέμπτη 28.05-Λήξη διάθεσης σε ΚΕΣΥ 27.05 | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση