Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας | Απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας-Με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο- Κοινή Υπουργική Απόφαση σε ΦΕΚ.

“Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας”.

Η παραπάνω αναφορά περιέχεται στη σελίδα 80083 της ΚΥΑ υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 – ΦΕΚ B 6290 – 29.12.2021 – με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Δείτε το ΦΕΚ B 6290 – 29.12.2021

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αναμένεται στις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών περί τον κορονοϊό να ληφθούν αποφάσεις υπό το πρίσμα της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού, αλλά και άλλων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Ι. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ανέφερε πως υπάρχει χρόνος για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, λέγοντας πως “θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να επιτύχουμε το άνοιγμα των σχολείων”.
Τέλος,
παράταση μιας εβδομάδας διακοπών στα σχολεία, εισηγείται ο Καθηγητής Πνευμονολογίας κος Νίκος Τζανάκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ, με στόχο να προληφθεί η κορύφωση της πανδημίας κορονοϊού και της μετάλλαξης Ομικρον περί τα μέσα Ιανουαρίου, “η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε σχετικά
Νέα μέτρα κορονοϊού από 30.12.2021: Εστίαση-διασκέδαση-ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Δείτε επίσης
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

 Τηλεργασία στο Δημόσιο: Πως θα οργανωθεί-Σε διαβούλευση το έργο “Εισαγωγή του Μοντέλου της Τηλεργασίας στο Δημόσιο”

Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση