Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναστολή λειτουργίας 4ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστολή λειτουργίας 4ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού – Ανακοίνωση του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Στην πλήρη αναστολή λειτουργίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας αλλά και του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού Σχολείου προχώρησαν οι αρμόδιοι, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων κορονοϊού σε δάσκαλο και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Με σχετική ανακοίνωσή του

ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας πληροφορεί πως το εν λόγω σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως τις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας WEBEX.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση

Το πρόγραμμα των μαθημάτων μόνο για σήμερα Τρίτη 02.02.2021 θα είναι το ίδιο με αυτό της περιόδου που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά (δηλαδή 14:00 έως 17:30), ενώ για τις επόμενες μέρες (από την Τετάρτη) και έως και τις 12/2/2021 θα προσαρμοστεί σε πρωινές ώρες. (θα υπάρξει νέα ειδοποίηση για τις ώρες λειτουργίας του πρωινού προγράμματος).

Οι υπερσυνδέσεις για τις ψηφιακές τάξεις παραμένουν οι ίδιες.

Οσοι μαθητές και γονείς επιθυμούν να ελεγχθούν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου με rapid test κορονοϊού  δωρεάν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου το πρωί στην οδό Φιλίας (δίπλα στην έκθεση Λαμίας).

Σύμφωνα με ενημέρωση

από το lamiaReport.gr, θα ακολουθήσει απολύμανση σε όλους τους χώρους και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των τεστ

που έχουν γίνει, μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων στην Στ’ Τάξη (δάσκαλος και δύο μαθητές) του 4ου Δημοτικού, ακολούθησαν άλλα πέντε θετικά περιστατικά σε μαθητές της ίδιας τάξης, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στα οκτώ (8).

Δείτε επίσης

Μεταδίδεται ο κορονοϊός στα σχολεία; Οι τοποθετήσεις ECDC-ΠΟΥ-Βάνας Παπαευαγγέλου-Αθανάσιου Τσακρή
Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Μάσκες-κορονοϊός: Ποιες προστατεύουν από τη νέα μετάλλαξη-Τι λένε οι ειδικοί και ο ΠΟΥ
Ενημέρωση εμβολίων: Δεν κινδυνεύουν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί συγκριτικά με άλλες ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση