Σάββατο, 24 Μαΐου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναστολή λειτουργίας και άλλων επιχειρήσεων λιανεμπορίου από Τετάρτη 18/03: Πολύ δύσκολος ο επόμενος μήνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Αναστολή λειτουργίας και άλλων επιχειρήσεων λιανεμπορίου από Τετάρτη 18/03-Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος: Ενημέρωση από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Αναστολή λειτουργίας και άλλων επιχειρήσεων

Σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 13:30, έγινε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η κα Πελώνη ανέφερε επιγραμματικά και ακολουθεί video

  • Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος.
  • Oι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  • Η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα, στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.
  • Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες.
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά
  • Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι.
  • Καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
  • Συντονιστικό ρόλο στην κρίση αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.
  • Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Digital Solidarity, συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης, η παροχή δωρεάν ειδικού συνδρομητικού περιεχομένου με συγκεκριμένους παρόχους.
Επίσης επανέλαβε τα ήδη ληφθέντα μέτρα με την πρόσφατη ΠΝΠ

__________________

Ενημέρωση για τον κορονοϊό στις 18:00 σήμερα από τον κο Τσιόδρα

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

__________________

Συνεννόηση Υπουργού Υγείας και Διοικητή ΑΑΔΕ για την παρασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Επειτα από συνεννόηση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί από την ΑΑΔΕ και διατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας, θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού του ελληνικού Στρατού.

Η ποσότητα της αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται στους 122,6 τόνους και θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις υγειονομικές μονάδες της χώρας.

Δείτε το video με την ενημέρωση της κας Πελώνη

Νέα μέτρα κατά κορονοϊού: 4ος νεκρός-έλεγχοι εισόδου στα σούπερ-νέα ΠΝΠ με 31 άρθρα και 2 ΦΕΚ
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply