Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 – Ανακοίνωση ΟΛΜΕ.

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής για την απεργία-αποχή

Για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κου Κυριάκου Πιερρακάκη, κατά της ΟΛΜΕ, αναφορικά με την απεργίααποχή από την αξιολόγηση.

Μετά απ΄αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή είναι σε ισχύ με απόλυτη κάλυψη των εκπαιδευτικών μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή.

Τι ζητά ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ με την αγωγή.

Ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ ζητά να αναγνωρισθεί ότι είναι παράνομη (και ως καταχρηστική) η κηρυχθείσα από την εναγόμενη ΟΛΜΕ απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από αυτή, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή του ν. 4823/21, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της», καθώς και των διατάξεων των εφαρμοστικών τούτων εγκυκλίων.

Επίσης ζητά:

  • Να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας – αποχής.
  • Να απαγορευτεί η συνέχιση και η επανάληψη της ίδιας απεργίας, με όμοιο αίτημα και μορφή και στο μέλλον.
  • Να καταδικαστεί η εναγόμενη σε -άλλως και επικουρικώς να απειληθεί εναντίον της- χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε μεμονωμένη παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
  • Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί, συνολικώς, ήτοι αναφορικώς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα.
  • Να καταδικαστεί η εναγόμενη στην εν γένει δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2 – ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα,

22/4/2024

Α.Π.: 2515

Συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Συνάδελφοι/-ισσες, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην απεργία αποχη της ΟΛΜΕ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Ως εκ τούτου, η απεργία αποχή είναι σε ισχύ με απόλυτη κάλυψη των εκπαιδευτικών μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή. Συνεχίζουμε δυναμικά και ενωτικά τον αγώνα κατά της αξιολόγησης!

Δείτε επίσης

ΟΛΜΕ για ΔΔΕ Δυτικής Αττικής: Με αυταρχισμό και κλειστές πόρτες τα προβλήματα δεν λύνονται 

ΠΕΚ για εκδρομές: Να αποσύρουν οι εκπαιδευτικοί από το νέο διδακτικό έτος τη συμμετοχή τους 

Πριν φύγετε

Προωθητές Erasmus+ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την περίοδο 2021-2027

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση