Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναδρομικά δώρων αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Δικαίωση διεκδίκησης με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναδρομικά δώρων αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Δικαίωση διεκδίκησης με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών – Ανακοίνωση νομικών συμβούλων του Συλλόγου  “Αλέξανδρος Δελμούζος”.

Αναδρομικά δώρων αναπληρωτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αλέξανδρος Δελμούζος”, απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αναδρομικά τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματα αδείας, τα οποία περικόπηκαν.

Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Αθηνών, έκανε δεκτή την πρώτη κατά σειρά εκδίκασης αγωγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αυτό καταγράφεται ως θετική εξέλιξη στις διεκδικήσεις αναδρομικών από τους αναπληρωτές γενικότερα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την 705/2020 Απόφαση

ΓΙΑ ΤΟΥΣ .ΛΟΓΟΥΣ- ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει κατ’ αντιμωλία παν διαδίκων

Δέχεται την αγωγή

Υποχρεώνει το εναγόμενο να καταβάλει σε κάθε ενάγουσα τα έξης χρηματικά ποσά:

α) στην πρώτη ενάγουσα το ποσό των χιλίων επτακοσίων τριάντα τεσσάρων Ευρώ · και σαράντα aehtujv (1.Γ34.40), β) στην δεύτερη ενάγουοα το ποσό των χιλίων εξακοσίων ενενήντα έξι Ευρώ και σαράντα λεπτών (1.696,40), γ) στην τρίτη ενάγουσα το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων ογδόντα επτά Ευρώ και είκοσι λεπτών (2.287.20), δ) στην τέταρτη ενάγουσα το ποσό των δυο χιλιάδων διακοσίων ογδόντα έξι Ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτών (2.286,48) και ε) στην πέμπτη ενάγουσα το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ενενήντα (1.590,00) ευρώ και όλα τα ανωτέρω ποσά με τον νόμιμο τόκο από την επομένη της επιδόσεως της αγωγής.

Επίσης

σύμφωνα με την ανακοίνωση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αλέξανδρος Δελμούζος”, η απόφαση υπ’ αριθμ. 1310/2019 της Ολομέλειας του ΣτΕ που έθεσε τέλος στις σχετικές διεκδικήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών, δεν δεσμεύει τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών.

Δείτε ολόκληρη την Απόφαση 705/2020 του Ειρηνοδικείου Αθηνών για καταβολή αναδρομικών δώρων σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

____________________

Η Ανακοίνωση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου “Αλέξανδρος Δελμούζος”

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί,

Λαμβάνουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε για την κάτωθι αναφερόμενη θετική εξέλιξη στις διεκδικήσεις αναδρομικών από τους αναπληρωτές συναδέλφους σας.

Αχτίδα φωτός για χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί η πρόσφατη υπ’ αριθμ. 705/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία κάνει δεκτή την πρώτη κατά σειρά εκδίκασης αγωγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εμπιστεύθηκαν τα δικηγορικά μας γραφεία για τη διεκδίκηση αναδρομικώς των παράνομων περικοπών δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας.

Παρά την υπ’ αριθμ. 1310/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έθεσε τέλος στις σχετικές διεκδικήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών, ζωντανή παραμένει η ελπίδα για την τελεσίδικη δικαίωση χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι υποθέσεις των οποίων εκδικάζονται στα πολιτικά δικαστήρια, τα οποία δεν δεσμεύει η ανωτέρω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μεγάλη δικαίωση για τους ενάγοντές μας προς τους οποίους η επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 705/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει τα αιτούμενα με την αγωγή μας ποσά ανάλογα με την αντίστοιχη προϋπηρεσία εκάστου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου “Αλέξανδρος Δελμούζος”

Γεώργιος Χ. Δαλάκος

Δικηγόρος Αθηνών

Λεωφ. Αλεξάνδρας 136, Αθήνα

Τ.Κ. 114 71

Τηλ. 2106447205, 6976730660

Ευαγγελία Α. Δανιηλίδη

Δικηγόρος Αθηνών

Αχιλλέως 26-28, Βριλήσσια

Τ.Κ. 152 35

Τηλ. 2106447205, 6944420476

Δείτε την Απόφαση 705/2020 του Ειρηνοδικείου Αθηνών για καταβολή αναδρομικών δώρων σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Δείτε σχετικά

Τέλος τα Δώρα: Η κατάργησή τους συμβατή με το Σύνταγμα και επιβεβλημένη – Απόφαση του ΣτΕ

Δείτε επίσης

Περιοριστικά μέτρα-ΦΕΚ: Από 13 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2021
 Εκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό ειδικής αγωγής: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δώρο 1 μισθό σε εργαζόμενους δημοσίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση