Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Επιτελική κοροϊδία” Κεραμέως για εξοπλισμό μαθητών & εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Επιτελική κοροϊδία” Κεραμέως για την δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σημερινή διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τα σχολεία της χώρας, σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Δείτε την Ανακοίνωση

«Επιτελική κοροϊδία» Κεραμέως για εξοπλισμό μαθητών & εκπαιδευτικών
«Επιτελική κοροϊδία» από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς με σημερινή διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου προς τα σχολεία της χώρας, οι διευθυντές των οποίων ασχολούνταν επί 48 ώρες για να εντοπίσουν τις ελλείψεις των μαθητών τους σε υπολογιστές, τονίζεται πως:

«η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».
Η υπουργός Παιδείας επέλεξε για άλλη μια φορά την επικοινωνιακή διαχείριση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος, δηλαδή της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν διαθέτουν τα τεχνολογικά και οικονομικά μέσα για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, ο εξοπλισμός θα αφορά τις σχολικές μονάδες, οι οποίες όμως είναι κλειστές εδώ και ένα μήνα και όπως όλα δείχνουν για αρκετό καιρό ακόμα…

Ήδη από προχθές, με διαρροές στα ΜΜΕ, η υπουργός Παιδείας άφηνε σκοπίμως να εννοηθεί πως η Πολιτεία έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση και την παροχή εξοπλισμού στους οικονομικά αδύναμους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όμως η κοροϊδία συνεχίστηκε χθες, Τετάρτη 8 Απριλίου και «θεσμικά» κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στη Βουλή. 

Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα του Νίκου Φίλη ήταν:
«Υπάρχει πρόβλεψη για επιδότηση αγοράς εξοπλισμού και παροχής δεδομένων για όσους μαθητές και φοιτητές δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα;».
Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως:
«Για τον εξοπλισμό έχουμε ήδη καταθέσει με κατεπείγουσα διαδικασία αίτημα ΕΣΠΑ συνολικού ύψους άνω των 20 εκατ. €, που αφορά σε εξοπλισμό σχολικών μονάδων tablets, laptops»,
αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αγορές αφορούν το ερώτημα Φίλη για κάλυψη των μαθητών και φοιτητών που δεν έχουν εξοπλισμό.
Αν όμως η αλλαγή πλεύσης σήμερα δεν αφορά εκείνους από τους μαθητές που λόγω οικονομικών και άλλων δυσχερειών δεν διαθέτουν tablet ή laptop, τι νόημα έχει η κατεπείγουσα προμήθεια; Αφορά τα κλειστά σχολεία;
Γιατί πρέπει να γίνει άρον-άρον, με τους διευθυντές να καταθέτουν σε 48 ώρες τις ανάγκες; Μήπως για να γίνει με την αγαπημένη μέθοδο της κυρίας υπουργού, αυτή της απευθείας ανάθεσης; Αν είναι έτσι, ούτε να το διανοηθεί!

H υπουργός επέλεξε για μια ακόμη φορά, την επικοινωνιακή διαχείριση, την παραποίηση της πραγματικότητας και τη στρεψοδικία.

Αντί να ασχοληθεί με τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν διαθέτουν προσωπικό εξοπλισμό και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον προμηθευτούν, ασχολείται με τα μοντέρνα και ακριβοπληρωμένα εικαστικά υλικά που αναρτά στα κυβερνητικά και προσωπικά της social media.

Για ακόμα μια φορά, καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε άμεση παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που στερούνται την πρόσβασή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 Δείτε σχετικά

Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο
Υποβολή αναγκών σε λάπτοπ-τάμπλετ: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
ΔΟΕ για λάπτοπ και τάμπλετ: Να δρομολογηθεί καταγραφή αναγκών με ενιαία κριτήρια για όλη τη χώρα
Προαιρετικά εξ αποστάσεως έως και Μεγάλη Τρίτη 14/4/2020 | Ενημέρωση ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση