Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Ποια τα δεδομένα-Τι λένε οι ειδικοί-Οι δυσκολίες να ανοίξει μόνον η Γ Λυκείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Ποια τα δεδομένα-Τι λένε οι ειδικοί-Οι δυσκολίες για την Γ Λυκείου-Τι λένε Νίκη Κεραμέως-Χαράλαμπος Γώγος-Αθανάσιος Τσακρής-Νικόλαος Σύψας.

Ανοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων

Μετά την χθεσινή επαναλειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η συζήτηση των ειδικών περί τον κορονοϊό περιστρέφεται στο πότε θα επαναλειτουργήσουν και οι Δομές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την Γ Λυκείου
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” μια πρόταση που διατύπωσε η Υπουργός κα Κεραμέως ήταν να άνοιγε τουλάχιστον η Γ Λυκείου για τους μαθητές που δίνουν εφέτος Πανελλαδικές. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και χαρακτηρίστηκε “ενδιαφέρουσα” από ορισμένα μέλη της – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ομως μιλώντας σχετικά

στον ΣΚΑΪ για την Γ Λυκείου η Υπουργός, είπε πως αποτελεί προτεραιότητα η επαναλειτουργία της, αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα προς επίλυση αν αποφασισθεί να ανοίξει πρώτα αυτή, όπως το ότι καθηγητές εργάζονται και στην Γ Λυκείου αλλά και στις άλλες τάξεις του Λυκείου, οπότε τίθεται θέμα με την Τηλεκπαίδευση στην οποία πρέπει να συμμετέχουν, όταν ταυτόχρονα θα εργάζονται διαζώσης για την Γ Λυκείου – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

_________________

Γώγος: Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το Yπουργείο Παιδείας.

Επίσης σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμονών, Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως:

“Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το Yπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου”

Ερωτηθείς δε

αν αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο κ. Γώγος επισήμανε ότι:

  •  “Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και για αυτά τα λίγα τεστ, υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα. Πρέπει να κάνουμε πολλά τεστ στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως δειγματοληπτικά στις δύσκολες περιοχές.
  • Είχαμε τις γιορτές και ο κόσμος δεν πήγαινε να εξεταστεί. Δεν είχαμε την εικόνα που έχουμε συνήθως που διενεργούνται 30.000 τεστ.
  • Γίνονταν 10.000-15.000 τεστ και ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 400-500. Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές με αρκετά τεστ και τώρα θα έχουμε και την εικόνα αυτών των δύσκολων ημερών, των εορτών”.

_________________

Τσακρής: Παρασκευή 15.01 η συνεδρίαση και η απόφαση για τη Δευτεροβάθμια

Ο κος Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

_________________

Σύψας: Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ Λυκείου

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε ο κος Νικόλαος Σύψας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ Λυκείου αν οι συνθήκες το επιτρέψουν – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

 Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους
Σύψας-σχολεία: Πιθανά την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα Γ Λυκείου-Περίοδος μέτρων “ακορντεόν”
Διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου στο β τετράμηνο: Πρόταση να ανοίξει η Γ Λυκείου πρώτη
Απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση