Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα Λυκείων-self-test: Συνεδριάζει η επιτροπή-Ανοίγει η πλατφόρμα καταχώρησης για μαθητές Λυκείου και εκπ/κούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα Λυκείων-self-test: Συνεδριάζει η επιτροπή-Ανοίγει η πλατφόρμα καταχώρησης για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς-Θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.

Ανοιγμα Λυκείων-self-test

Συνεδριάζει σήμερα από τις 10:00 η επιτροπή των ειδικών περί τον κορονοϊό με τη συμμετοχή και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

Με χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Επικρατείας κος, Γιώργος Γεραπετρίτης, έδωσε το στίγμα πως κυβερνητική επιθυμία αποτελεί το άνοιγμα των Λυκείων από Δευτέρα 12.04.2021.

Χαρακτηριστικά είπε:

“Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά”.

Από την άλλη

η πλειονότητα των ειδικών της επιτροπής, υπό το πρίσμα των 4.309 κρουσμάτων κορονοϊού εχθές 06.04.2021 και των 751 διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ, συντάσσεται με το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου, υπάρχουν όμως και κάποιοι, οι οποίοι προκρίνουν το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου εξαιτίας κινδύνου περαιτέρω διασποράς.

Για το άνοιγμα μόνον της Γ Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, έχει τοποθετηθεί αρνητικά.

Βέβαια το άνοιγμα των Λυκείων έχει ως προαπαιτούμενο τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών (self-test) από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή 09.04 τα 11.000 Φαρμακεία της χώρας Θα έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τεστ.

Η πλατφόρμα  καταχώρησης, η οποία θα βγει στον αέρα σήμερα το απόγευμα, θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.

Συστάσεις Φαρμακοποιών για τα self-test

Οι φαρμακοποιοί συνιστούν στους δικαιούχους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να προμηθεύονται τα self tests σε ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα. 

Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους τα τεστ που τους αναλογούν.

Επισημαίνεται ότι:

● Το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

● Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

● Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο .

● Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Τέλος

ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self tests.

Δείτε επίσης

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος-self test: Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος
Π.Φ.Σ: self test μόνο σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς-Οχι από εφημερεύοντα φαρμακεία
Εξαδάκτυλος: Ανοιγμα μόνον της Γ Λυκείου-Η πίεση είναι τρομακτική
Γκίκα-Βεβαίωση self-test: Με συζήτηση, συνεργασία και πειθώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα
Πρόεδρος ΠΦΣ-self-test: Εως Παρασκευή σε όλα τα Φαρμακεία για να καλύψουμε 330.000 μαθητές Λυκείου

Πριν φύγετε

Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση