Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα Λυκείων-self tests: Μεσημέρι Κυριακής και 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα Λυκείων-self tests: Μεσημέρι Κυριακής και 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κου Ακη Σκέρτσου.

Ανοιγμα Λυκείων-self tests

“Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί”, ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Ακης Σκέρτσος, στον ΣΚΑΪ 100.3, μιλώντας για το εν εξελίξει self testing μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει της δια ζωσης επαναλειτουργίας  των Λυκείων της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

“Αν δεν υπήρχε η αυτή η μέθοδος,

τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη” είπε, προσθέτοντας πως “Η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self test, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές”.

Επιπροσθέτως ανέφερε

πως από την Πέμπτη 08.04 έως το Σάββατο 10.04 είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self testς σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης τόνισε πως:

H κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου, την Πέμπτη ή την Παρασκευή της εβδομάδας που έρχεται.

Τέλος ανέφερε πως:
  • Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια για μείωση του επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού.
  • Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτή την ώρα λειτουργεί στα όρια του.
  • Το οργανωμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα συμβεί από τα μέσα Μαΐου και σ αυτό θα παίξει ρόλο ο καλός καιρός και η πορεία των εμβολιασμών του πληθυσμού.

Δείτε επίσης

Σχολεία-self test: Ανοιξε η πλατφόρμα-Εντυπα δήλωσης και Σχολικής Κάρτας-Η διαδικασία βήμα-βήμα | Video
Ενημέρωση για υποχρεωτικό self test σε μαθητές, εκπ/κούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, λοιπό προσωπικό | Εγκύκλιος
Self test-Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας
15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing
Πως κάνουμε το self test βήμα-βήμα: Video με οδηγίες χρήσης

Πριν φύγετε

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές Λυκείου: Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση