Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα πινάκων ειδικής αγωγής-Νέο ΕΣΠΑ: Πότε θα εκδοθεί η νέα Προκήρυξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα πινάκων ειδικής αγωγής-Νέο ΕΣΠΑ: Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) – Ανακοίνωση 10.12.2021.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) ενημερώνει σχετικά με το “άνοιγμα” των Πινάκων Ειδικής Αγωγής και για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
ΠΑΣΑΔ 10/12/2021:
Ενημέρωση για προκήρυξη ειδικής αγωγής και Νέο ΕΣΠΑ
Άνοιγμα πινάκων ειδικής αγωγής.

Επειδή λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα συναδέλφων που αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν οι πίνακες της ειδικής αγωγής έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάρχοντες πίνακες της ειδικής αγωγής “ισχύουν έως τη λήξη του δεύτερου σχολικού έτους που έπεται της λήξης του σχολικού έτους κατά το οποίο έλαβε χώρα η δημοσίευση τους στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

Οι πίνακες της ειδικής αγωγής πήραν ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-2020 συνεπώς ισχύουν για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022.

Η εκτίμηση μας είναι ότι η νέα προκήρυξη κατάταξης αναπληρωτών θα βγει την άνοιξη ή το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Προς το παρόν, δε φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε να βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα δεν έχει υπάρξει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) συζήτηση για αλλαγή του υπάρχοντος τρόπου κατάταξης στους πίνακες (προσοντολόγιο).

Για το ζήτημα αυτό θα ξέρουμε περισσότερα από το νέο έτος.

ΕΣΠΑ (2014-2020)

Όπως έχει φανεί και στην πράξη, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είχαν αρχίσει να εξαντλούνται ήδη από τον Οκτώβριο.

Για αυτό οι τελευταίες φάσεις αναπληρωτών έγιναν με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και περιελάμβαναν μικρό αριθμό προσλήψεων κυρίως σε κενά ‘εκπαιδευτικών τάξης’.

Νέο ΕΣΠΑ (2021-2027)

Οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ δεν είναι ακόμα διαθέσιμες και ενώ στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία, πιθανώς φαίνεται πως θα καθυστερήσει να συμβεί αυτό για κάποιους μήνες.

Δεν είναι εφικτό να γίνει εκτίμηση πότε θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης με το Νέο ΕΣΠΑ.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι να γίνει αυτό οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνονται με κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού, θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν κυρίως κενά που προκύπτουν από παραιτήσεις και άδειες.

Θα παρακολουθούμε στενά τα παραπάνω θέματα και για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε.

Δείτε επίσης

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ γενικής και ειδικής αγωγής
Οδηγός Erasmus+ 2022: Εμπεριστατωμένος κατάλογος με τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα
Συνέδριο ΙΕΠ-ΕΒΕ: Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος-17 έως 19.12.2021
Εμφυλη βία-ισότητα φύλων: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος από το ΥΠΑΙΘ
Ενταξη 426 έργων σε σχολεία μέσω Δήμων και Πανεπιστήμια: Ορθή επανάληψη απόφασης Υπουργού Παιδείας

Πριν φύγετε

 Φόρεσαν χειροπέδες σε Διευθυντή σχολείου “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και τον οδήγησαν σε Αστυνομικό Τμήμα!
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση