Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων 11 Ιανουαρίου: Στον αέρα η υλοποίηση της απόφασης-Το επόμενο διήμερο είναι καθοριστικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων 11 Ιανουαρίου: Στον αέρα η υλοποίηση της απόφασης-Το επόμενο διήμερο είναι καθοριστικό-Δεν αποκλείονται νέα μέτρα-Φόβοι για σφοδρό 3ο κύμα πανδημίας κορονοϊού.

Ανοιγμα σχολείων 11 Ιανουαρίου

Τα σενάρια για δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, το οποίο έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην εκπομπή “Σήμερα” των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου.

Στη συζήτηση μετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κος Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κος Πατούλης

στην ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου όπως έχει αποφασισθεί, αλλά να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας τους, απάντησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων στις 11.01.

Ομως η αυριανή και μεθαυριανή ημέρα

θα καθορίσουν αν θα ανοίξουν τελικά ή θα παραταθεί πιθανόν για μια εβδομάδα το άνοιγμά τους, αναφορικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία και αργότερα για την Γ Λυκείου και τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Κατά τον κο Πατούλη

θα εκτιμηθούν τις επόμενες δυο ημέρες τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι αριθμοί των κρουσμάτων, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ κ.α. και αν χρειασθεί δεν θα ανοίξουν τα σχολεία όπως έχει αποφασισθεί στις 11.01.

Από την πλευρά του ο κος Δημόπουλος

αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων ανέφερε πως παγκοσμίως έχει αποδειχθεί πως η λειτουργία τους συμβάλλει σε μικρό βαθμό στη μεταδοτικότητα της νόσου του κορονοϊού.

Στην ίδια εκπομπή

αναφέρθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας κου Γεραπετρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ,  ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν αιφνιδιαστικά νέα μέτρα λέγοντας συγκεκριμένα:

“Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο”.

Ερωτώμενος δε

για τα σχολεία απάντησε πως έχει ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων αναφέροντας ταυτόχρονα πως η κατάσταση είναι δυναμική.

Τέλος

μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” κος Νικόλαος Καπραβέλος, εκτίμησε πως “έρχεται τρίτο κύμα κορονοϊού και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα”, επισημαίνοντας πως

“Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας. Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα προστασίας-τι συζητήθηκε στην επιτροπή-τεστ και εμβολιασμοί εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση για σχολεία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου λειτουργούν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Ειδική Αγωγή
Φόρμα τεστ κορονοϊού για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω | Εναρξη λειτουργίας
Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων: Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Υλη Πανελλαδικών εξετάσεων 2021: Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση