Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων 14 Σεπτεμβρίου: “Κλείδωσε” η ημερομηνία-Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα επανασχεδιασμός λειτουργίας σχολ. μονάδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων 14 Σεπτεμβρίου: “Κλείδωσε” η ημερομηνία-Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα πιθανός επανασχεδιασμός λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Ανοιγμα σχολείων 14 Σεπτεμβρίου

Παρουσιάζοντάς το ως αποκλειστική είδηση ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ανέφερε, σύμφωνα με ρεπορτάζ δημοσιογράφου του, πως “κλείδωσε” η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων για τις 14 Σεπτεμβρίου αντί της προκαθορισμένης 7ης Σεπτεμβρίου, με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας κορονοϊού.

Αναλυτικά ο δημοσιογράφος του MEGA είπε:
  • Το κουδούνι θα χτυπήσει τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7, ωστόσο παραμένει σε ισχύ η έκκληση της Κυβέρνησης να επιστρέψουν οι γονείς με τα παιδιά τους από τις διακοπές, έτσι ώστε να μπορούν οι επιδημιολόγοι να πάρουν πιο σαφή δεδομένα για την Αττική, τα μεγάλα αστικά κέντρα και και γενικότερα για όλη την Ελλάδα.
  • Με βάση τα σημερινά δεδομένα και με τις προβολές που κάνουν οι επιδημιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν τα σχολεία μια εβδομάδα αργότερα από την αρχική ημερομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.
  • Οι ανακοινώσεις έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα από την κα Κεραμέως. Ωστόσο όλα έχουν τεθεί επί τάπητος, μένει να καθορισθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, τα επόμενα 24 ώρα και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές.
  • Εχουμε πει πως ο αριθμός κρουσμάτων ανά ημέρα και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι επιδημιολόγοι.
  • Αν τα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά μπορεί να έχουμε επανασχεδιασμό και όχι περαιτέρω παράταση του τρόπου λειτουργίας των σχολείων.
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Πέτσα

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Πέτσας την Παρασκευή 28 Αυγούστου, δήλωσε πως είναι πιθανή η παράταση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων κατά μια εβδομάδα δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Δείτε το σχετικό video

 Δείτε επίσης

Σενάριο για άνοιγμα σχολείων δυο ταχυτήτων: Πρώτα τα Δημοτικά
Νέα σχολική χρονιά 2020-21: 25 απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών
Μέτρα Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα σχολείων: Επιπλέον αναπληρωτές-Ενδεχόμενη έναρξη 7 Σεπτεμβρίου-Λήψη απόφασης 1η Σεπτεμβρίου
Κεραμέως προς γονείς: Εκκληση να επιστρέψουν από τις διακοπές έως το τέλος Αυγούστου
Υποστήριξη σχολικών μονάδων από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς: 2.800 προσλήψεις-Σύντομα η Πρόσκληση
Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας | ΦΕΚ
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΖΗ on

    Κύριε Βουγια πιστεύετε θα γίνουν άλλες φάσεις για την Πρωτοβάθμια σε γενική και ειδική ή όχι λόγω του ιού?

Leave A Reply