Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων 2022: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τα νέα πρωτόκολλα covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων 2022: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τα νέα πρωτόκολλα covid στη σχολική κοινότητα – Τι μπορεί να ισχύσει.

Ανοιγμα σχολείων 2022

Σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 θα συνεδριάσει, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας περί τον κορονοϊό για τα νέα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23.

Στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, στην οποία θα συμμετάσχει και η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως, αναμένεται να καταλήξουν ακόμη και σήμερα για το τι θα ισχύσει αναφορικά με την προστασία της σχολικής κοινότητας από τον ιό covid και τις νέες παραλλαγές αυτού.

Φημολογείται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς και το δίπολο εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαθητές και η χρήση μάσκας θα είναι κατά βούληση.

Πιθανά να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις με τη χρήση ενός self-test.

Τι είπε η Υπουργός κα Ν. Κεραμέως

Για τα υγειονομικά μέτρα κατά του covid στα σχολεία η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε στο κανάλι OPEN πως:

“Είμαστε σε μια συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Γενικότερα είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με την πανδημία. Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα”.

Για το Πρωτόκολλο που θα ισχύει και τα self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε:

“Εχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά. Φέτος πάμε σε μια όσο το δυνατόν κανονική σχολική χρονιά και σε μια κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Για την περίπτωση κρούσματος ανέφερε:

“Η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει, που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι γίνεται σε όλη την κοινωνία”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Χωρίς μάσκες στα σχολεία

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού, τονίζοντας πως “Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα”.

Για τις μάσκες στα σχολεία ανέφερε πως διεθνώς δεν φορούν μάσκες στα σχολεία δίνοντας το παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει χωρίς μάσκες.

Επιπροσθέτως ο κος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε σε έναν αστερίσκο, επί παραδείγματι αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του στερεί κανείς το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό του φορώντας μάσκα και αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση κορονοϊού θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Απαλλαγή μαθητών από μαθήματα: Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων 

Μέντορες-ενδοσχολικοί συντονιστές-εκπαιδευτικοί όμιλοι: 3 Αποφάσεις για το σχ. έτος 2022-23 

Εξεταστέα ύλη Γενικού Λυκείου Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων μαθημάτων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων 

Νόμος 4964/2022: Εκσυγχρονισμός Μουφτειών-Επιλογή Δ/ντών σχολείων-Διατάξεις για ΑΕΙ-ΔΟΑΤΑΠ-Ιδ. σχολεία

Σχολικές εκδρομές με σχολικά λεωφορεία: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 

Πριν φύγετε

Δήμαρχος Χάλκης για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές 

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής επάρκειας μετά τον διορισμό: Τι προτείνει Καθηγητής του ΑΠΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση