Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων Δευτεροβάθμιας: Δεν έχει προγραμματισθεί συζήτηση της επιτροπής των ειδικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων Δευτεροβάθμιας: Δεν έχει προγραμματισθεί συζήτηση της επιτροπής των ειδικών, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως – Τι είπε σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων.

Ανοιγμα σχολείων Δευτεροβάθμιας

Δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενημέρωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή κοινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, για το νομοσχέδιο για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων.

“Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή  ότι θα υπάρχει αυτή την εβδομάδα τέτοια συζήτηση” επισημαίνοντας πως συζήτηση θα γίνει “για άλλα θέματα, όπως η πρακτική των τελειοφοίτων”.

Επίσης αναφέρθηκε

και στις δυσκολίες να επαναλειτουργήσει μόνον η Γ Λυκείου καθόσον υπάρχουν πρακτικά διαδικαστικά προβλήματα στους διδάσκοντες καθηγητές οι οποίοι έχουν ώρες διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση  και στις άλλες τάξεις του Λυκείου.

Υπενθυμίζουμε πως

σύμφωνα με δηλώσεις μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως του κου Αθανάσιου Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας και Διευθυντή Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 αναμενόταν η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Ανοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Ποια τα δεδομένα-Τι λένε οι ειδικοί-Οι δυσκολίες να ανοίξει μόνον η Γ Λυκείου
Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους
Σύψας-σχολεία: Πιθανά την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα Γ Λυκείου-Περίοδος μέτρων “ακορντεόν”
Διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου στο β τετράμηνο: Πρόταση να ανοίξει η Γ Λυκείου πρώτη
Απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση