Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα σχολείων: “Η κατεύθυνση είναι ν ανοίξουν-Στο σχέδιο θα δούμε ιεράρχηση, σειρά και χρονικό διάστημα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα σχολείων: “Η κατεύθυνση είναι ν ανοίξουν-Στο σχέδιο θα δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα κάθε φάσης” – Ενημέρωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Ανοιγμα σχολείων

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ετέθησαν από Δημοσιογράφους οι παρακάτω ερωτήσεις αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κος Πέτσας εν κατακλείδι απάντησε πως:
  • Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν.
  • Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης. Αυτό θα αποτυπωθεί στο συνολικό μας σχέδιο.
Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του κου Πέτσα.

Φ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ-Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Ως προς το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα ακολουθήσετε τη σύσταση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ή θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία τους; Οι γονείς αγωνιούν για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Τι τους απαντάτε;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ:  Κατ’ αρχάς έχουμε δείξει, όλο αυτό το διάστημα, ότι ακούμε τις οδηγίες των ειδικών και λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες πάντα με γνώμονα την άποψη των ειδικών. Εδώ έχουμε δύο ξεκάθαρα ζητήματα, που πρέπει να δει κανείς:

Αν η σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής θα είναι για σταδιακή άρση των μέτρων-πράγμα το οποίο φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ή αν η σύσταση θα είναι υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, κάτι που περιμένουμε να αποτυπωθεί.

Αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή να έχουμε σχετική τοποθέτηση. Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας σταδιακά σε άνοιγμα τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρχει κάποια ιεράρχηση.

Πώς ξεκινάμε; Πώς ξεδιπλώνουμε μετά το επόμενο βήμα; Θα είναι σε απόσταση μιας εβδομάδας, 14 ημερών, νωρίτερα.

Όλα θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά, γιατί η μάχη με τον κορονοϊό  γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Γ. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Όπως είπα και πριν για τα σχολεία, περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών. Η απόφαση θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν.

Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης. Αυτό θα αποτυπωθεί στο συνολικό μας σχέδιο.

  Δείτε επίσης

Χαρδαλιάς για μέτρα: Αρση περιορισμών Μάϊο και Ιούνιο-55 νέα κρούσματα-2463 σύνολο-125 νεκροί
Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια
Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια επιστροφής στα σχολεία
Τσιόδρας για άνοιγμα σχολείων: 15 με 20% επηρέασε τη μετάδοση κορονοϊού το κλείσιμο-Σε 48 ώρες η εισήγηση της Επιτροπής
Κεραμέως για σχολική χρονιά: Ενδέχεται να παραταθεί

Πριν φύγετε

Ζαχαράκη στο “MEGA MAG”: Μετακύλιση ύλης την επόμενη χρονιά-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Ανακοίνωση άρσης μέτρων: Αρχές επόμενης εβδομάδας από τον Πρωθυπουργό-Δύσκολη άσκηση το άνοιγμα των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση