Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοίγουν τα σχολεία: Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Μονάδες Ειδικής Αγωγής-Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοίγουν τα σχολεία: Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Μονάδες Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων-Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί – Ανακοίνωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Πέτσα.

Ανοίγουν τα σχολεία

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Στυλιανού Πέτσα

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

__________________

Επίσης, όπως όλα δείχνουν

Τα μαθήματα όπως και στα Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται εκ περιτροπής, μέχρι 15 μαθητές θα βρίσκονται στην τάξη και πιθανότατα τα μαθήματα τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, υποβλήθηκε ερώτηση αναφορικά με τη θέση της επιστημονικής επιτροπής για την επαναλειτουργία των σχολείων.
Η ερώτηση

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Δεδομένου ότι εκφράζονται φόβοι και σειρά ενστάσεων από μερίδα της κοινωνίας, υπάρχουν λόγοι δημόσιας υγείας που να συνηγορούν υπέρ του Ιουνίου έναντι του Σεπτεμβρίου;

Επίσης σε περίπτωση θετικής εισήγησης για τα Δημοτικά σχολεία, η Επιτροπή θα ανάψει το πράσινο φως γι τους Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ);

Δείτε αναλυτικά την απάντηση εδώ

Δείτε σχετικά

Δημοτικά: Οι τοποθετήσεις των ειδικών και της πολιτικής ηγεσίας εν αναμονή της απόφασης επαναλειτουργίας

Δείτε ακόμη

Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης ΕΡΤ: Μαθαίνουμε στο σπίτι 25 έως 29.05.2020
Επαναλειτουργία δομών ΑμεΑ: Μια πρώτη δικαίωση του αναπηρικού κινήματος-Ανακοίνωση ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

3 Σχόλια

  1. Χριστιάνα σε

    Τα ειδικά σχολεία βθμιας όπως ΕΕΕΕΚ θα ανοίξουν μέχρι 12 Ιουνίου οπως και τα ειδικά γυμνάσια;
    Σας ευχαριστω.

Γράψτε μία απάντηση