Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοίγουν τα σχολεία Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023-Το Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοίγουν τα σχολεία Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 – Το Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24 – Οι εκπαιδευτικοί και το ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα βρίσκονται από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 στις σχολικές μονάδες και στα ΚΕΔΑΣΥ.

Ανοίγουν τα σχολεία Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά 2023-24, όμως οι εκπαιδευτικοί και το ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα βρίσκονται από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 στις σχολικές μονάδες και στα ΚΕΔΑΣΥ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται:

Σχολικό και Διδακτικό Ετος Δημοτικών

  • Το σχολικό έτος των σχολείων Πρωτοβάθμιας Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπ/σης αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους.
  • Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους.
  • Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια και χορηγούνται οι τίτλοι προόδου.
  • Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα:
  • Από 11 Σεπτεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου το πρώτο, από μέσα Δεκεμβρίου έως μέσα Μαρτίου το δεύτερο, και το τρίτο έως μέσα Ιουνίου.
  • Όταν η 15η loυvίου είναι Σάββατο ή Κυριακή τα μαθήματα λήγουν την προηγούμενη Παρασκευή. Την ημέρα αυτή χορηγούνται και οι τίτλοι σπουδών.

Σχολικό και Διδακτικό Ετος για Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια ΕΑΕ, Λύκεια ΕΑΕ, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ

Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επομένου έτους.

Το διδακτικό έτος για τα ίδια σχολεία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Ιουνίου του επομένου έτους.

Οταν “πέφτουν” αργίες

Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Φέτος, η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Δευτέρα, οπότε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά εκείνη την ημέρα, ωστόσο εκκρεμεί ακόμη η επίσημη Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού..

Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24

Ακολουθεί το Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24 όπως το επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Ανδρέου, Ιφιγένεια Ανδρέου, Γιάννης Γιωργουλάκης, Βαγγέλης Παπουτσάκης και Αχιλλέας Τσάμης.

Δείτε επίσης

Πρόσληψη αναπληρωτή: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία-Ημερομηνίες-Οδηγός 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση