Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιξαν τα Λύκεια με βεβαιώσεις αρνητικού τεστ-Πάνω από 500 τα θετικά-Επίσκεψη Κεραμέως σε Λύκεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιξαν τα Λύκεια με βεβαιώσεις αρνητικού τεστ-Πάνω από 500 τα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς-Η Υπουργός Παιδείας επισκέπτεται Λύκεια σε  Ίλιον, Χαϊδάρι και Αιγάλεω.

Ανοιξαν τα Λύκεια

Δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, με επίδειξη της βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) κορονοϊού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ -ΕΒΠ) των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο σχολείο τη σχετική βεβαίωση (εκπαιδευτικοί) ή κάρτα (μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμεως

επισκεφθηκε Λύκεια στις περιοχές  Ίλιον, Χαϊδάρι και Αιγάλεω, με αφορμή τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους, μετά από 5 μήνες Τηλεκπαίδευσης.

Κατά την επίσκεψή της στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου δήλωσε:
  • Tο self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα και συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά.
  • Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται.
  • Τα Λύκεια επαναλειτούργησαν δια ζώσης χάρη στην τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self tests.
Μάθημα στο προαύλιο

Για το μάθημα στο προαύλιο η Υπουργός ΠΑΙΘ είπε πως υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες, πως πχ, μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά και  ο καλός καιρός είναι σύμμαχος.

________________________

Σύμφωνα με πληροφορίες

από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, πάνω από 500 θετικά self tests καταγράφηκαν στην πλατφόρμα  self-testing.gov.gr,  η οποία είναι ενεργή από τις 8:00 εχθές Κυριακή 11 Απριλίου 2021.

Συνολικά τα self tests που καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα ανέρχονται σε πάνω από 380.000.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δήλωσαν θετικό το self test που πραγματοποίησαν:

Α. Θα πρέπει να μεταβούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Β. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Γ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Δ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ε. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Δείτε επίσης

Σχολεία-self test: Ανοιξε η πλατφόρμα-Εντυπα δήλωσης και Σχολικής Κάρτας-Η διαδικασία βήμα-βήμα | Video
Ενημέρωση για υποχρεωτικό self test σε μαθητές, εκπ/κούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, λοιπό προσωπικό | Εγκύκλιος
Self test-Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας
15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing
Πως κάνουμε το self test βήμα-βήμα: Video με οδηγίες χρήσης
Δήλωση self test για σχολικό προσωπικό: Video με αναλυτικές οδηγίες βήμα-βήμα

Πριν φύγετε

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές Λυκείου: Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό
Μέτρα κορονοϊού έως 19.04.2021: Aνά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση