Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιχτή επιστολή αναπληρωτών ΕΑΕ για την υλοποίηση μιας μεγάλης ενιαίας Α’ φάσης πρόσληψης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιχτή επιστολή αναπληρωτών ΕΑΕ για την υλοποίηση μιας μεγάλης ενιαίας Α’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών με τη συμπερίληψη και της Παράλληλης Στήριξης.

Ανοιχτή επιστολή αναπληρωτών ΕΑΕ

Με ανοιχτή επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) ζητούν την υλοποίηση μιας μεγάλης ενιαίας Α’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών με τη συμπερίληψη και της Παράλληλης Στήριξης.

Κι αυτό, όπως τονίζουν “για να αποφευχθεί η εύλογη αναστάτωση χιλιάδων αναπληρωτών, που υπηρετούν χρόνια, αλλάζοντας κάθε χρόνο τόπο κατοικίας και διεκδικούν (δικαιωματικά) μια καλύτερη τοποθέτηση”.

Η Επιστολή

Αθήνα, 20/08/2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κεραμέως Νίκη

Υφυπουργό   Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ζαχαράκη Σοφία

Γενική   Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Γκίκα Αναστασία

Αξιότιμες κυρίες,

χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και την πρόθεση του υπουργείου και τις σχετικές ενέργειες των υπαλλήλων του για έγκαιρη στελέχωση των σχετικών δομών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Δυστυχώς, όμως, αυτή τη χρονιά οι υποψήφιοι αναπληρωτές κληθήκαμε να δηλώσουμε περιοχές προτίμησης αγνοώντας τη φημολογούμενη (τις τελευταίες μέρες) πρόθεση του υπουργείου να προηγηθούν οι προσλήψεις σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης και να ακολουθήσει η πρόσληψη  εκπαιδευτικών εξειδικευμένης υποστήριξης.

Η μη συμπερίληψη των τελευταίων στην Α’ φάση προσλήψεων θα συνιστούσε καταστρατήγηση του δικαιώματος της συνεξέτασης όλων των επιλογών του υποψηφίου, όπως ορίζεται με το σαφές παράδειγμα στη σελ. 9 της σχετικής Πρόσκλησης (Αρ. Πρωτ  105324/Ε1), και κατάφωρη αδικία προς τους συναδέλφους που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα και θα βρεθούν μακριά από τις πρώτες τους επιλογές, βλέποντας λίγες ημέρες αργότερα την πρόσληψη, στις περιοχές αυτές, συναδέλφων τους με κατώτερη σειρά!

Για να αποφευχθεί, λοιπόν, η εύλογη αναστάτωση χιλιάδων αναπληρωτών, που υπηρετούν χρόνια, αλλάζοντας κάθε χρόνο τόπο κατοικίας και διεκδικούν (δικαιωματικά) μια καλύτερη τοποθέτηση, ζητούμε να υλοποιηθεί  μια μια μεγάλη, ενιαία Α’ φάση με τη συμπερίληψη και της Παράλληλης Στήριξης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα ήταν βεβιασμένη και αδικαιολόγητη, με δυσμενείς συνέπειες στον προσωπικό και επαγγελματικό βίο χιλιάδων αναπληρωτών.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Νέα ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών: Που κατέληξε το Υπουργείο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση