“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιχτό Σχολείο: Οpen Schools for Open Societies | Ολοκλήρωση Συνεδρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιχτό Σχολείο: Οpen Schools for Open Societies – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Ανοιχτό Σχολείο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) αναφορικά με την ολοκλήρωση το Συνέδριο «Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies –ΟSOS» («Ενα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν συντονιστές/συντονίστριες και μελη των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητές/τριες από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OSOS.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου οι Εκπαιδευτικοί-Συντονιστές/Συντονίστριες και τα Μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα σχολεία του έργου, ανέπτυξαν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους, ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν  απόψεις για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της θεματικής του Ανοικτού Σχολείου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΙΕΠ

ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ”ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ OSOS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies –ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), με τη συμμετοχή συντονιστών/συντονιστριών και μελών των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητών/τριών από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OSOS(βλ. http://www.iep.edu.gr/el/europaika-se-ekseliksi/osos).

Προηγήθηκαν οι κεντρικές ομιλίες με αντικείμενο: «Τα Ανοιχτά Σχολεία ως Οικοσυστήματα Μάθησης», μεταξύ των οποίων ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδική αναφορά στο Ανοιχτό Σχολείο παρουσίασε η ομιλία:

«Ανοικτό σχολείο και κοινωνία, συνέργειες στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης για την Αειφορία: από τη Θεωρία στην Πράξη».

Στη συνέχεια, τα σχολεία συμμετείχαν ενεργά κατά την υλοποίηση της παράλληλης συνεδρίας με θέμα:

«Ανοιχτά σχολεία σε δράση», κατά την οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά επιλεγμένες δράσεις των παρακάτω σχολείων:

 • ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,
 • 26ο 12/θ & 29ο Δ.Σ.ΑΧΑΡΝΩΝ,
 • 1ο ΓΕ.Λ.ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ,
 • 3/θ & 12/θ ΡΑΛΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ.,
 • 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ,
 • ΓΕ.Λ.ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,
 • ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,
 • ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.ΑΙΓΑΛΕΩ,
 • 1ο Δ.Σ.ΣΠΑΤΩΝ & 3ο Δ.Σ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ,
 • E.E.E.E.K ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,
 • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ,
 • 1οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Το συνέδριο,που έλαβε χώρα στην Παλλήνη Αττικής, διοργανώθηκε

 • εκ μέρους του ΙΕΠ από τις κ.: Γ. Φέρμελη-Σύμβουλο Α ́και Υπεύθυνη του έργου, Ε. Παπαδοπούλου-Σύμβουλο Β ́, και τον κ. Κ.Στουραΐτη-Σύμβουλο Α ́, και
 • από πλευράς Ελληνογερμανικής Αγωγής από τους κ.: Σοφοκλή Α. Σωτηρίου-Υπεύθυνο έργου, Νίκο Ζυγουρίτσα-Υπεύθυνο του μηχανισμού υποστήριξης των σχολικών κοινοτήτων του έργου και Στέφανο Χερουβή-Υπεύθυνο του παιδαγωγικού σχεδιασμού του έργου.

Οι Εκπαιδευτικοί-Συντονιστές/Συντονίστριες και τα Μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα σχολεία του έργου, εκτός από την ενημέρωση που έλαβαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και με τους/τις εισηγητές/τριες, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της θεματικής του Ανοικτού Σχολείου και ειδικότερα για τα σχέδια εργασίας και τις κοινότητες μάθησης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί κατά τα δύο συναπτά έτη 2017-2018 και 2018-19, καθώς και για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το τρέχον και τελευταίο έτος εφαρμογής του έργου 2019-2020.

Δείτε αναλυτικά εδώ

_________________

Δείτε επίσης

Κλινική Ψυχική Υγεία: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος
Διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος
7o Επιστημονικό Συνέδριο Ειδικοτήτων: 17 & 18 Ιανουαρίου 2020 – ΑΘΗΝΑ 

_________________

Δείτε ακόμη

Επιμορφωτική Διημερίδα: Επαγγελματική εκπαίδευση-1 και 2/11/2019-Υπ. Παιδείας
Διάλεξη: «Μίσος Γυναίκας»-Marie-Hélène Brousse-Πάντειο Πανεπιστήμιο-01/11/2019
ΕΛΙΔΕΚ Υποτροφίες: Κατάλογος των προς χρηματοδότηση Προτάσεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση