Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απαγόρευση εκδρομών στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού  | Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απαγόρευση εκδρομών στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού  | Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας – Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Απαγόρευση εκδρομών στην Ιταλία

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο”.

Τα παραπάνω περιέχονται σε Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία  μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα πάντα με την Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

“Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης”.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για την επιδημία στην Ιταλία

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σειρά έκτακτων μέτρων λαμβάνουν η μία Περιφέρεια μετά την άλλη στην Ιταλία, κυρίως στο βορρά, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

 • Και τρίτος θάνατος από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa πρόκειται για μια γυναίκα στην περιοχή Κρεμόνα της Λομβαρδίας.
 • Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. 129 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 26 βρίσκονται σε ΜΕΘ και 22 σε κατ’ οίκον απομόνωση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, Άντζελο Μπορέλι.
 • Κλειστά μέχρι νεωτέρας όλα τα σχολεία σε Λομβαρδία, Βένετο, Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια και Πιεμόντε. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν πανεπιστήμια.
 • Έκτακτα μέτρα λαμβάνει και η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα, όπου αναστέλλεται μέχρι την 1η Μαρτίου η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και των πανεπιστημίων. Επίσης, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις.
 • Ακυρώνονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις με κυβερνητικό διάταγμα σε Λομβαρδία και Βένετο. Επίσης, στο Τορίνο ο δήμος διέταξε την αναβολή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων που είναι ανοιχτές στο κοινό.
 • Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, αποφάσισε την αναστολή των εκδηλώσεων ή πρωτοβουλιών οποιασδήποτε φύσεως, των συναθροίσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, ανεξαρτήτως αν έχουν πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα.
 • Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για τις δύο τελευταίες ημέρες του φημισμένου καρναβαλιού της Βενετίας
 • Κλειστά μουσεία και κινηματογράφοι σε Λομβαρδία και Βένετο.
 • Η Σκάλα του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει όλες τις παραστάσεις.
 • Άδειασαν τα ράφια αρκετών σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο, καθώς πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα μετά τις διαταγές της περιφέρειας για κλείσιμο των σχολείων και των τόπων συναθροίσεων.
 • Αυξάνονται οι έλεγχοι κυκλοφορίας στη ζώνη του Λοντιτζιάνο, περίπου 30 χλμ από το Μιλάνο.

Δείτε σχετικά

Οδηγίες γρίπης και τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών | Εγκύκλιοι
Γρίπη: Oδηγίες πρόληψης κατά της διασποράς της στις Σχολικές Μονάδες
Εκδρομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση