Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απάντηση σε Εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ από το ΥΠΑΙΘ για σεξουαλική διαπ/γηση στα σχολεία και προσλήψεις Κ.Λ και Ψυχολόγων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση σε Εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ από το ΥΠΑΙΘ για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και προσλήψεις Κ.Λ και Ψυχολόγων – Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ.

Απάντηση σε Εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ από το ΥΠΑΙΘ

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη σε σχολιασμό των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κου Νάσου Ηλιόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ περί εισόδου της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΙΘ ενημερώνει πως η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ήδη μέρος του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.

Επιπροσθέτως πληροφορεί πως:

  1. Επιμορφώθηκαν πάνω από 125.000 εκπαιδευτικοί.
  2. Εχει θεσπιστεί ο Σύμβουλος Σχολικής ζωής.
  3. Διατέθηκαν οι περισσότεροι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί από όλα τα προηγούμενα χρόνια
  4. Εχει συστηματοποιηθεί η συνεργασία με δομές όπως τα ΚΕΔΑΣΥ.

Τέλος παρατίθενται αριθμοί αναφορικά με τις προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για υποστήριξη μαθητών και τα διατεθέντα κονδύλια για την κάλυψη αναγκών.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΑΙΘ

 Κύριε Ηλιόπουλε, σας ενημερώνουμε ότι η σεξουαλική αγωγή έχει ήδη ενταχθεί στα σχολεία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για δηλώσεις του κ. Νάσου Ηλιόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα:

«Πρέπει επιτέλους να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πλήρως ανενημέρωτος για το γεγονός ότι η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ήδη μέρος του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που έχουν ενταχθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, ήδη από το σχολικό έτος 2021-2022 (και ήδη πιλοτικά από το έτος 2020-2021).

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι στο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην» περιλαμβάνονται προγράμματα σε τομείς όπως «Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» και «Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη», με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αυτομέριμνα και ψυχική υγεία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την ασφάλεια στην πλοήγηση και στη χρήση διαδικτύου, την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και ευαλωτότητας.

Επιπλέον, μόνο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2021-2022), επιμορφώθηκαν πάνω από 125.000 εκπαιδευτικοί σε προγράμματα που αφορούσαν, ανάμεσα σε άλλα, και τις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις όπως τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Παράλληλα, έχει θεσπιστεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής – εκπαιδευτικός που καθοδηγεί και υποστηρίζει ομάδες μαθητών, διατέθηκαν οι περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλα τα προηγούμενα χρόνια  για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας, έχει συστηματοποιηθεί η συνεργασία με δομές όπως τα ΚΕΔΑΣΥ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που τόσο αδιάφορα σφυρίζει για όλα αυτά, τι είχε κάνει ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πρόληψη από τη σεξουαλική βία στα σχολεία;

Οι αριθμοί είναι -και πάλι- αμείλικτοι.

 

Προσλήψεις για υποστήριξη μαθητών
  ΣΥΡ (2018-19) ΝΔ (2021-22) Αύξηση
Ψυχολόγοι 1.145 1.914 67%
Κοινωνικοί Λειτουργοί 593 1.289 117%
Σύνολο 1.738 3.203 84%

 

Κονδύλια για την κάλυψη αναγκών
  ΣΥΡ

(2018-2019)

ΝΔ

(2022-2023)

Αύξηση
Για στελέχωση υποστηρικτικών δομών 13.134.073,69 € 33.067.200,00 € 152%

 

Τουλάχιστον, πριν εκτεθούν, ας ενημερώνονται.

Δείτε επίσης

Ζέττα Μακρή για 12χρονη μαθήτρια: Στο Δημοτικό έλειψε 70 ημέρες σε γνώση της μητέρας 

Κεραμέως για 12χρονη: Είχε μια μέρα απουσία-Εχουμε τους περισσότερους ΚΛ και Ψυχολόγους στα σχολεία 

Aνοιγμα Πινάκων Γενικής: Το Υπ. Παιδείας αιτήθηκε στο ΑΣΕΠ περάτωση της διαδικασίας έως τέλος Μαΐου 2023 

Μακρή-Γ Φάση προσλήψεων: Από εβδομάδα τα αιτήματα Παράλληλης-38.934 αναπληρωτές έως σήμερα 

Εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Ενισχυτική ειδικών μαθημάτων: Οδηγίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

Προκήρυξη 8Κ/2022 ΑΣΕΠ: 70 θέσεις Δ/κών-Κοιν. Λειτουργών-Πληροφορικής-Μηχανικών σε ΔΥΠΑ-ΟΠΕΚΑ-ΜΤΠΥ-ΝΑΤ-ΕΚΚΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση