Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απάντηση του Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην καταγγελία της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις εκλογές της 15ης Ιουνίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση του Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην καταγγελία της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις εκλογές της 15ης Ιουνίου 2024 – Οι δυο Ανακοινώσεις.

Απάντηση του Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Απάντησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ για την εκλογική διαδικασία της 15ης Ιουνίου 2024 του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθούν η απάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας και η Ανακοίνωση – καταγγελία της ΑΣΕ

Α. Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr

Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Λαμία, 24/06/2024

Αρ. Πρωτ.: 335

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «Απάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην καταγγελία της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις εκλογές της 15ης Ιουνίου»

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε χθες από το διαδίκτυο και όχι επίσημα και θεσμικά στο e-mail του Συλλόγου, για την καταγγελία της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ περί νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος της 15ης Ιουνίου.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας διαχρονικά, από ιδρύσεως του, τηρούσε, τήρησε και θα τηρεί όλες τις νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες. Στα πλαίσια αυτά, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, οριζόταν κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου, δικαστικός αντιπρόσωπος για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί της νομιμότητας, της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας. Μήπως η ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν επιθυμεί την παρουσία νομικών ως δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογικές διαδικασίες;

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ που αναφέρεται σε «προϊόν πίεσης από άλλους παράγοντες» για να εξαχθεί το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο εμπεριέχει στοιχεία συκοφάντησης και δυσφήμισης για το απερχόμενο Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας. Προσκαλούμε και προκαλούμε την επικεφαλής του συνδυασμού της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ Στερεάς Ελλάδας, να καταθέσει όποιο σχετικό αποδεικτικό στοιχείο έχει στη διάθεσή της, στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές και όχι να αφήνει υπονοούμενα, που μας κάνουν να επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Επιπλέον, αν θεωρεί ότι τίθεται ζήτημα επί της εκλογικής διαδικασίας, μπορεί κάλλιστα να ασκήσει έφεση επί του αποτελέσματος των εκλογών, όπως ορίζεται από τη κείμενη νομοθεσία. Μόλις εχθές ενημερώθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ, για τη διενέργεια κλήρωσης, που θα γίνει εντός της εβδομάδας μεταξύ των δύο συναδερφισσών, οι οποίες ισοψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, μετά από σχετική επικοινωνία που είχαμε με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για να αποδομηθεί και αυτό το επιχείρημά της.

Σε σχέση με την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα, που επιδεικνύουν τα μέλη της ΑΣΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Στερεά Ελλάδα, εν αντιθέσει με το Δ.Σ., να παραθέσουμε ότι σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγιναν όλα αυτά τα έτη είτε στην ΠΔΕ Στερεάς, είτε σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης, είτε στο ΥΠΑΙΘΑ, δε συμμετείχε καμία/κανένας τους. Συνεπώς από μεγάλα λόγια χορτάσαμε.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ του Ενωτικού Ψηφοδελτίου, οι συνάδερφοι/ισσες για μία ακόμη φορά μας τίμησαν με τη ψήφο τους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα των κλάδων μας, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε πέρα και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και στρατηγικές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος        Κυργιόπουλος Ιωάννης

___________________________

Β. Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ – ΕΒΠ

Καταγγελία για την εκλογική διαδικασία του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ – ΕΒΠ καταγγέλλουμε την εκλογική διαδικασία της 15ης Ιουνίου του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, καθώς στο πρακτικό της εφορευτικής των εν λόγω αρχαιρεσιών διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις που αλλοιώνουν καταφανώς το εκλογικό αποτέλεσμα, νοθεύοντας το.

Πιο συγκεκριμένα: Πουθενά στο πρακτικό δεν αναφέρεται το μέτρο εκλογής εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο (πόσοι ψήφοι χρειάζονται για να εκλέξεις μία έδρα στο ΔΣ) , πουθενά δεν αναφέρεται το μέτρο εκλογής των αντιπροσώπων (πόσοι ψήφοι χρειάζονται για να εκλέξεις έναν αντιπρόσωπο). Όταν δε αυτό επισημάνθηκε τηλεφωνικά από εκπρόσωπο της παράταξής μας στη Δικαστική Αντιπρόσωπο, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, η ίδια επέμεινε ότι πουθενά στα πρακτικά αρχαιρεσιών δεν καταγράφεται το μέτρο και ο τρόπος που αυτό προκύπτει!. Ως δια μαγείας λοιπόν και χωρίς να περιγράφεται καμία διαδικασία, η Εφορευτική Επιτροπή καταλήγει ότι όλα τα μέλη του ΔΣ εκλέγονται από το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, με μια «προσωπική» (κατά τα λεγόμενό της Δικαστικής Αντιπροσώπου) ερμηνεία του καταστατικού του Συλλόγου. Ερμηνεία που δεν έχει καμία σχέση με το καταστατικό και τη νομοθεσία και στερεί από την Αγωνιστική Συσπείρωση μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Για τη δε εκλογή αντιπροσπώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, ενώ η Εφορευτική Επιτροπή, ως δια μαγείας πάλι, καταλήγει ότι εκλέγονται 4, καταγράφει στην 4η θέση δύο υποψήφιους του Ενωτικού Ψηφοδελτίου οι οποίοι ισοψηφούν, κάνοντάς τους τελικά 5.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ- ΕΒΠ ενημερώνει τα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, ότι έγινε προσπάθεια οι συγκεκριμένες παραλείψεις και τα συγκεκριμένα λάθη να επισημανθούν στη Δικαστική Αντιπρόσωπο σε προφορικό επίπεδο πριν το Πρακτικό της Εφορευτικής κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, όπως επίσης και με υποβολή ένστασης. Η απάντηση που λάβαμε ήταν: «Εγώ έτσι ερμήνευσα το καταστατικό, αν δεν συμφωνείτε κάνετε ένσταση». Οταν κάναμε την ένσταση, η απάντηση που λάβαμε ήταν: «Το πρακτικό έχει κατατεθεί, δεν έχω πλέον την ιδιότητα του προέδρου της εφορευτικής, άρα η ένσταση δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμένα» και η παρότρυνσή της: «Πηγαίνετε να καταθέσετε ένσταση στο Δικαστήριο», γνωρίζοντας προφανώς και η ίδια το μεγάλο κόστος της διαδικασίας που την καθιστά σχεδόν απαγορευτική. Χρειάζεται δηλαδή να πληρώσουμε και μάλιστα αδρά για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ- ΕΒΠ καταγγέλλουμε τη διαδικασία και τη Δικαστική Αντιπρόσωπο για ηθικούς λόγους, για να αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα αυτό που έπεσε στην κάλπη και να μη θεωρηθεί θέσφατο ότι με αυτό τον τρόπο θα διενεργούνται πάντα οι εκλογές στο Σύλλογό μας. Δεν το κάνουμε για να καλύψουμε τη ματαιοδοξία μας για την εκλογή μιας έδρας στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο, που στην τελική δε θα άλλαζε άρδην τους αρνητικούς συσχετισμούς. Τίποτε λιγότερο, τίποτε παραπάνω.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις και η επιμονή σε αυτές δυστυχώς μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, είτε είναι προϊόν άγνοιας (που δεν επιτρέπεται), είτε είναι προϊόν πίεσης από άλλους παράγοντες.

Είναι δε, αποφάσεις που απογοητεύουν, απομακρύνουν τα μέλη μας από τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και δημιουργούν εμπόδια στη μαζικοποίηση της δράσης του συλλόγου, σε στιγμές κρίσιμες για τον κλάδο μας. στιγμές που βρίσκεται σε εξέλιξη ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας από τη μεριά της κυβέρνησης.

Εμείς ως Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας είτε εντός είτε εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως κάναμε έως τώρα, με σθένος και ανιδιοτέλεια μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία, για να προχωρήσουν οι διεκδικήσεις μας με βάση τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των μαθητών μας! Κόντρα στη λογική της ανάθεσης, τη λογική του «τίποτα δε γίνεται», στη λογική του «εφικτού» ή του μικρότερου κακού, στη λογική της συνέχισης ή όχι του αγώνα με βάση τις οικονομικές αντοχές της ομοσπονδία; που καλλιεργούν πανελλαδικώς οι πλειοψηφίες των διοικητικών συμβουλίων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των ΣΕΕΠΕΑ αφήνοντας ακάλυπτους και χωρίς δράση χιλιάδες συναδέλφους κόντρα στη λογική άλλα να λέμε στις Γενικές Συνελεύσεις και άλλα κάνουμε στις ολομέλειες «τραβώντας το χαλί» του αγώνα κάτω από τα πόδια του κλάδου.

Δείτε σχετικά

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας 2024: Για Δ.Σ-Εξελεγκτική Επιτροπή-Αντιπροσώπους ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Δείτε επίσης

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Σχεδιασμός διαδικασίας αξιολόγησης ατόμων με ΕΕΑ από τα ΚΕΔΑΣΥ: Απευθείας ανάθεση στο ΕΚΠΑ 37.200 €

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση