Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απεργία 8 Μαρτίου 2024 για το ν/σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την Ημέρα της Γυναίκας-Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απεργία 8 Μαρτίου 2024 για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ. 

Απεργία 8 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, καλεί σε συμπόρευση η ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική-πανεκπαιδευτική πορεία στην πλατεία Συνάγματος απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στην απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2024 με Στάση Εργασίας από τις 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Επιπροσθέτως η ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ συμπληρωματικά στην Στάση Εργασίας (11πμ ως λήξη ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, καλώντας σε  συμμετέχή μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου).

Τέλος η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 08 Μαρτίου, ώρα 08:00 – 11.00 συμπληρωματικά στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας από 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων, εργαζομένων και μαθητών με κοινό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Δείτε

ΔΟΕ-απεργία 8.3.2024: Για την Ημέρα της Γυναίκας και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια 

Ακολουθούν οι Ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

ΑΔΕΔΥ

Συμμετέχουμε στην απεργία για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη 2024 – Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Παρασκευή 8 Μάρτη12 το μεσημέρι, Πλατεία Κλαυθμώνος

 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σας καλούμε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να ενωθούμε με την πανελλαδική – πανεκπαιδευτική πορεία και να παραμείνουμε μαζί τους στην πλατεία Συνάγματος απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος.

Καλούμε να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
  • Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Στηρίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

_____________________________

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα,

5/3/2024

Α.Π.: 2415

 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει ξανά την ομόφωνη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ συμπληρωματικά στην στάση εργασίας (11πμ ως λήξη ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου).

Για το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιοργάκη

_____________________________

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 6/3/2024

Α.Π.: 2416

Κάλυψη εσπερινών σχολείων για την 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου

Προκειμένου να συμμετέχουν στην απεργία οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε εσπερινά σχολεία η ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την πρώτη βάρδια του ωραρίου τους και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας για τη δεύτερη βάρδια.

Για το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιοργάκη

_____________________________

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος  )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

emailposeepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Α.Π.:20

Αθήνα,06.03.2024

Προς: Περιφερικούς συλλόγους

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Θέμα: Κήρυξη 3ωρής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή, 08 Μαρτίου, ώρα 08:00 – 11.00 συμπληρωματικά στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας από 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων ΕΕΠ-ΕΒΠ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων, εργαζομένων και μαθητών με κοινό αίτημα την απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται την ίδια ημέρα διαλύοντας περαιτέρω ότι έχει απομείνει από την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας , γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
  • Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και όλες.

Συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια στο πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων, εργαζομένων και μαθητών.

Εκ του Δ.Σ.

 Πρόεδρος                         Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Βουλιώτης       Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας

Δείτε επίσης

LIVE: Συζήτηση στη Βουλή του ν/σ για τα Πανεπιστήμια-Θα συζητηθεί αίτηση περί αντισυνταγματικότητας 

Παραστατίδης για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Σε franchise «παραρτήματα» που θα μοιάζουν με Πανεπιστήμια δεν συμφωνούμε 

Για την αφαίρεση της διάταξης σύστασης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ ρωτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας-Τι απάντησε 

Τι είπε το Υπουργείο Παιδείας για τη σύσταση των 1.555 νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΠΟΣΕΕΠΕΑ και Συλλόγους 

Πριν φύγετε

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση