Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απεργία-αποχή στην Ε ΕΛΜΕ Αττικής: Ξεπερνά το 85%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απεργία-αποχή στην Ε ΕΛΜΕ Αττικής: Ξεπερνά το 85% – Από τα 72 σχολεία οι εκπαιδευτικοί των 64 σχολείων τάχθηκαν με την απεργία-αποχή – Ανακοίνωση ΕΑΠ. 

Απεργία-αποχή στην Ε ΕΛΜΕ Αττικής
ΕΑΠ: ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 85% Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΝ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ως Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία  χαιρετίζουμε  όλους τους συναδέλφους /ισσες  και τα σχολεία που συντάσσονται  συντριπτικά  με τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή  από την αξιολόγηση μετά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο των κλειστών σχολείων, δεν αποδέχονται το   νέο εκπαιδευτικό τοπίο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης  που προωθεί η κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με Ε.Ε,ΟΟΣΑ,ΣΕΒ αξιοποιώντας την πανδημία.

Στέκονται απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα:

τράπεζα θεμάτων, βάση εισαγωγής για τα ΑΕΙ, δίχρονες επαγγελματικές μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης, ατομική αξιολόγηση, αυτονομία σχολικής μονάδας, ισοτιμία πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, πανεπιστημιακή αστυνομία  κ.ά..

Η μάχη για την  μη επιβολή της αξιολόγησης είναι μάχη   για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της εργασίας  και  της παιδαγωγικής μας αξιοπρέπειας.

Η  μάχη που δόθηκε από τους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο  και Σ.Δ με συντεταγμένο τρόπο, με αυτενέργεια και συλλογική συζήτηση,  παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εγκλεισμού -χωρίς συλλογικές δια ζώσης διαδικασίες σωματείων- σε συνδυασμό με τη συσπείρωση στα σωματεία, αποτελούν μια ελπιδοφόρα συνθήκη και σοβαρή παρακαταθήκη του κλάδου.

Οι απειλές, οι φήμες και η προσπάθεια εκφοβισμού από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των “πρόθυμων” του διοικητικού μηχανισμού  όχι μόνο δεν ανέκοψαν τη μαζική και ενωτική απάντηση των εκπαιδευτικών  αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα   πως ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο   μπροστά στη συντριπτική αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης .

Από τα 72 σχολεία που ανήκουν στην ευθύνη της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής οι εκπαιδευτικοί των 64 σχολείων τάχθηκαν με συντριπτικές πλειοψηφίες ή ομόφωνα  με την απεργία-αποχή  και η  συνεδρίαση του συλλόγου δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ σε 4 σχολεία μετατέθηκε.

Συγκεκριμένα:
1.      1ο ΓΕΛ Κορωπίου 22.1ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου 43.2ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου
2. 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου 23.3ο Γυμνάσιο Γέρακα 44. 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου
3. ΕΝΕΓΥΛ Κορωπίου 24.ΓΕΛ Κερατέας 45. 1ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών
4. Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορωπίου 25.1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας 46. ΓΕΛ Πικερμίου
5. Γυμνάσιο Κερατέας 26. ΕΠΑΛ Λαυρίου 47. Γυμν. Πικερμίου
6. 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων

 

27. 1ο Γ/σιο Λαυρίου 48. Γυμ Κουβαρά
7. 1ο ΓΕΛ Παλλήνης 28. 2ο Γ/σιο Λαυρίου 49.1ο Γυμνάσιο Καλυβίων
8. 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης 29.Εσπερινό Λαυρίου 50. 3ο ΓΕΛ Κορωπίου
9. 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης 30. 1ο Γ/σιο Κορωπίου 51.ΓΕΛ Σπάτων
10. 2ο Γυμνάσιο Γέρακα 31.1ο Γ/σιο Ν. Μάκρης 52.2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας
11. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Παμμακάριστου 32. 2ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου 53. ΓΕΛ Ραφήνας
12. 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας 33. ΕΠΑΛ Ραφήνας 54. Γυμνάσιο Ραφήνας
13. 2ο ΓΕΛ Κορωπίου 34. Γ/σιο Αναβύσσου 55. 2ο ΓΕΛ Ν. Μάκρης
14. ΓΕΛ Μαραθώνα 35. Γ/σιο Ανθούσας 56. Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα
15. Γ/σιο Σπάτων 36. 1ο Γυμ. Παλλήνης 57. 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
16. 1ο ΓΕΛ Γέρακα 37. 2ο Γυμνάσιο Παιανίας 58.  Εσπερινό  Γυμνάσιο Παλλήνης
17.2ο ΓΕΛ Γέρακα 38.1ο ΓΕΛ Ν.Μάκρης 59.  Εσπερινό Λύκειο Παλλήνης
18. 1ο Γ/σιο Γέρακα 39. Γυμνάσιο Μαραθώνα 60.  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ραφήνας
19. ΓΕΛ Παιανίας 40.2ο Γυμνάσιο Ν.Μάκρης 61. Γυμνάσιο Σαρωνίδας
20. 1ο ΓΕΛ Αρτέμιδας 41.Μουσικό Γυμνάσιο 62. ΕΚ Κορωπίου
21.1ο ΓΕΛ Καλυβίων 42. Μουσικό Λύκειο 63. 2ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών

64 . ΕΕΕΕΚ ΝΤΑΟΥ ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τη στάση του Υπουργείου προκειμένου να προωθήσει την πολιτική του. Είτε με το μαστίγιο συνεχίζοντας το κλίμα τρομοκρατίας, είτε με το καρότο προσπαθώντας να διεμβολίσει και να διχάσει τους εκπαιδευτικούς.

Ως Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων  ακόμη και αν δε την έχουν υπογράψει ως τώρα, να  υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής της ΟΛΜΕ  στην απεργία- αποχή. Η μάχη συνεχίζεται.

 Καλούμε τους Δ/ντές

να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και χαιρετίζουμε όσους ήδη το έκαναν.  Να παραλαμβάνουν τη συλλογική δήλωση όπως καταγράφεται από την ΟΛΜΕ και να την πρωτοκολλούν.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αρνούνται να την παραλάβουν και να απαιτούν ατομικές δηλώσεις, ή το γνήσιο της υπογραφής, ούτε να συγκαλούν και νέες συνεδριάσεις, μετά την έλλειψη απαρτίας στην ειδική συνεδρίαση.

Να σταματήσουν οι πιέσεις στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές. Καμία σχέση δεν έχει η πρόσληψή τους με τη δήλωση της απεργίας αποχής που αποτελεί νομοθετικά κατοχυρωμένο τρόπο διεκδίκησης και συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Καμία καταγραφή της δήλωσης της απεργίας αποχής στο myschool δε γίνεται για κανένα συνάδελφο.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία λαθροχειρία-αλλοίωση στην διαπίστωση της απαρτίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Υπενθυμίζουμε  σχετικά με τη διαπίστωση της απαρτίας πως στους απόντες προσμετρούνται, εκτός από τους απεργούντες-απέχοντες, και όσοι ανήκουν στην Δύναμη του Συλλόγου Διδασκόντων και δεν είναι για οποιοδήποτε λόγο παρόντες στην ειδική συνεδρίαση.

Η διαπίστωση της απαρτίας, για την νόμιμη σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, γίνεται όταν οι παρόντες είναι περισσότεροι από τους απόντες (50%+1 ). Ν. 1566/85 άρθρο 11 & (Υπουργική Απόφαση Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002 αρθ.37 παρ.13 – ΦΕΚ 1340/16-10-2002).

Καλούμε την ΟΛΜΕ και το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της ισχυρότατης πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στον κλάδο. Να στηριχτούν στο κεφάλαιο της αγωνιστικής ενότητας που επιτεύχθηκε για δεύτερη φορά μετά τις τηλ-εκλογές, και αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα.

Για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Για να ανατραπεί, να μην ισχύσει και να μην εφαρμοστεί όλο το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε μέσα στην πανδημία.

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για την απεργία-αποχή στα σχολεία 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 01.03.2021: Δελτίο Τύπου ΑΣΕ
Αξιολόγηση-Γνωμοδότηση: Για την απεργία αποχή από τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ
ΦΕΚ αξιολόγησης σχολείων: Αλλάζει η προθεσμία ειδικής συνεδρίασης ενημέρωσης Συλλόγου Διδασκόντων

Δείτε ακόμη

Νέες διευκρινίσεις για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων από την ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ-Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Απαντήσεις σε ερωτήσεις για την Απεργία-Αποχή
Κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση | Ανακοίνωση ΔΟΕ
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων-ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ενέργειες-βήματα υλοποίησης απόφασης για κήρυξη απεργίας αποχής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση