Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Από 1η Απριλίου 1 σελφ τεστ στα σχολεία αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από 1η Απριλίου 1 σελφ τεστ στα σχολεία αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό – Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από 1η Απριλίου 1 σελφ τεστ στα σχολεία

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα η επιτροπή των ειδικών περί τον κορονοϊό, της οποίας η συνεδρίαση βρίσκεται εν εξελίξει, αποφάσισε από 1η Απριλίου 2022 να μειωθούν τα self test για τους μαθητές στα σχολεία και ο καθένας θα πραγματοποιεί ένα τεστ την εβδομάδα και όχι δύο τα οποία θα πραγματοποιούνται έως το τέλος Μαρτίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προβαίνει σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού μιας και δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σ αυτό το πνεύμα αποφασίσθηκε και η επιστροφή στο 100% της χωρητικότητας των γηπέδων από το Σάββατο.

Επίσης αν αν δεν υπάρξει νέα έξαρση στους επιδημιολογικούς δείκτες, συζητείται να τερματισθεί σύντομα η χρήση μάσκας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Υπενθυμίζουμε τι ισχύει σήμερα αναφορικά με τα self test

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Δείτε επίσης

Επιμόρφωση διαφοροποιημένης διδασκαλίας 25.000 εκπαιδευτικών Γ΄ Φάση | Αιτήσεις 

Αιτήσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία έως 31.03: 9.000 αιτήσεις για 4.171 θέσεις έως τώρα 

Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο”: Η επιμορφωτική εκδήλωση της ΠΔΕ Αττικής σε video

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση