Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Από Δευτέρα 14 Νοεμβρίου προσλήψεις για Παράλληλη και ΕΑΕ-Δεν βρίσκονται εκπαιδευτικοί στους Πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από Δευτέρα 14 Νοεμβρίου προσλήψεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για την Παράλληλη Στήριξη και την Ειδική Αγωγή – Δεν βρίσκονται εκπαιδευτικοί στους Πίνακες.

Από Δευτέρα 14 Νοεμβρίου προσλήψεις

Για την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα 14 ή Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 προγραμματίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας.

Καταχωρίστηκαν τα κενά

Τα κενά καταχωρίστηκαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) εχθές Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και πλέον επεξεργάζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως ενδέχεται να μην καλυφθούν όλα τα κενά Δασκάλων ΠΕ70 που θα δηλωθούν στο σύστημα, καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν απομείνει στους Πίνακες δεν επαρκεί.

Τι λέει ο ΠΑΣΑΔ

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) και λόγω αυτού του προβλήματος, για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά αντ’ αυτών έγιναν 943.

Κατά τον ΠΑΣΑΔ το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών στους Πίνακες έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών.

Για τον Σύλλογο αποτελούν αδήριτη ανάγκη οι περαιτέρω διορισμοί και το άμεσο άνοιγμα των πινάκων, ώστε οι εκπαιδευτικοί που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στην ανεργία να μπορέσουν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη.

Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ

Εν αναμονή των προσλήψεων αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) στα πλαίσια της Γ Φάσης, η Πρωτοβουλία Φιλολόγων Εδικής Αγωγής κοινοποίησε αναλυτικό Πίνακα με τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήματα Ενταξης – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Τα 40 νέα Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή 

Συνάντηση ΠΕΑΔ με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τη Χαρά Κεφαλίδου: Τι ειπώθηκε

Δείτε ακόμη

Υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία: Κρίθηκε συνταγματική με απόφαση του ΣτΕ-Απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως 

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός: Oικονομικό χάος και αναποδογύρισμα ζωής από ένα λάθος στην πρόσληψη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση