Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Από τις Σπουδές στο Περιβάλλον στον Κόσμο της Εργασίας: Διαδικτυακή εκδήλωση στις 12 Μαΐου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τις Σπουδές στο Περιβάλλον στον Κόσμο της Εργασίας: Την εκδήλωση διοργανώνει το ΠΜΣ Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Από τις Σπουδές στο Περιβάλλον στον Κόσμο της Εργασίας

Tο ΠΜΣ Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ ανακοινώνει την έναρξη μιας πρωτοβουλίας ενημέρωσης των φοιτητών για τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών στο Περιβάλλον, φέρνοντας τους σε επαφή με απόφοιτους του ΠΜΣ με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία.

Ημερομηνία και ώρα

Η πρώτη εκδήλωση αυτού του τύπου με τίτλο “Από τις Σπουδές στο Περιβάλλον στον Κόσμο της Επιστήμης και της Εργασίας” θα γίνει διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στις 15:00 στο link που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Meeting ID: 923 2863 3700

Passcode: 160212

Πέντε απόφοιτοι του ΠΜΣ Φυσικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, με σημαντική επαγγελματική πορεία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους, σε τομείς σχετικούς με τα αντικείμενα του μεταπτυχιακού, και θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία για τη διαδρομή από τις σπουδές στην επαγγελματική καριέρα.

Πρόγραμμα

15:05 – 15:20 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθ. Δ. Μελά και τον Διευθυντή του ΠΜΣ Φυσικής Περιβάλλοντος, Καθ. Δ. Μπαλή.

15:20 – 15:45 Μαρία Τζώρτζιου, “Μετρήσεις αλληλεπιδράσεων ατμόσφαιρας-ξηράς-θάλασσας: από τη Μεσόγειο στις ακτές του Ατλαντικού και στην Κίτρινη Θάλασσα”.

15:45 – 16:00 Γεώργιος Αμανατίδης, “Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με ορίζοντα το 2030 και το 2050”.

16:00 – 16:15 Χρήστος Σάρρας, “Επιχειρησιακή Μετεωρολογία, Παρόν και Προοπτικές”.

16:15 – 16:30 Ευάγγελος Κοσμίδης, ” Από την Συμβουλευτική Περιβάλλοντος στην Πληροφορική Περιβάλλοντος”.

16:30 – 16:45 Ευστράτιος Μπουρτσουκίδης, “Πτητικές Οργανικές Ουσίες – Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ατμοσφαιρικής φυσικής, χημείας και βιολογίας”.

16:45 – 17:15 Ερωτήσεις- Συζήτηση

Ομιλητές

Μαρία Τζώρτζιου, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας, The City University of New York και Columbia University, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, και NASA/GSFC Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard, Μέρυλαντ, ΗΠΑ.

Γεώργιος Αμανατίδης, Κοινοβουλευτικός ερευνητής, Τμήμα Πολιτικής της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χρήστος Σάρρας, Σμήναρχος (ΜΤ), Διευθυντής Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονίας, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ευάγγελος Κοσμίδης, Επιστημονικός Σύμβουλος, Ιδρυτής Draxis Environmental Technology SA, Βέλγιο.

Ευστράτιος Μπουρτσουκίδης, Επίκουρος καθηγητής, Κέντρο Κλιματικής και Ατμοσφαιρικής Έρευνας, Ινστιτούτο Κύπρου.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα.

Δείτε επίσης
Κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: Από 14 Απριλίου
Κύκλος σεμιναρίων: Συνάντηση της Ιατρικής με τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Κύκλος διαλέξεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αρχή στις 18 Μαρτίου
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση