Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποχή από σχολικές εκδρομές ζητά ΕΛΜΕ: Aφήνονται ακάλυπτοι οι εκπαιδευτικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποχή από σχολικές εκδρομές ζητά ΕΛΜΕ: Aφήνονται ακάλυπτοι οι εκπαιδευτικοί-Nα υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών-εκπαιδευτικών για υπερωρίες, Σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις.

Αποχή από σχολικές εκδρομές ζητά ΕΛΜΕ

Να απέχουν από τη συμμετοχή τους στις εκδρομές, ως συνοδοί οι εκπαιδευτικοί, ζητά με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πιερίας, μέχρι η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με τα ζητήματα που εγείρονται με αφορμή πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε σχολικές εκδρομές. Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ ζητά να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, με σκοπό να αποσαφηνίζονται τα όρια ευθύνης των συνοδών εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας επιπροσθέτως καλεί  το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αναδείξει το ζήτημα των σχολικών εκδρομών, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών-εκπαιδευτικών στις εκδρομές για υπερωρίες, σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας

Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα σε σχολικές εκδρομές και δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους, διότι αφήνονται ακάλυπτοι οι εκπαιδευτικοί, ζητούμε να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, με σκοπό να αποσαφηνίζονται τα όρια ευθύνης των συνοδών εκπαιδευτικών και να μην μετατρέπονται οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί σε εξιλαστήρια θύματα σε περίπτωση που προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη για αμοιβές των συνοδών-εκπαιδευτικών στις εκδρομές για υπερωρίες, σαββατοκύριακα και εκτός έδρας μετακινήσεις.

Μέχρι η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτά τα ζητήματα, καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από τη συμμετοχή στις εκδρομές, ως συνοδοί.

Τέλος, καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. να αναδείξει το ζήτημα των σχολικών εκδρομών.

Δείτε σχετικά

Νεκρή μαθήτρια στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Τραυματίστηκαν 3 μαθήτριες από πούλμαν σε σχολική εκδρομή στην Αίγινα 

Σχολικές εκδρομές-τι ισχύει: Νομοθετικό πλαίσιο-δηλώσεις γονέων-ποια η ευθύνη των εκπαιδευτικών 

Εκδρομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Εκδρομές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης | ΦΕΚ

Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων – Αρθρο 49 του νόμου 4653/2020 

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή για αναπληρωτές/διορισμούς-σχολ. εκδρομές-σχολείο Βρυξελλών-ΑΕΙ/ΤΕΙ 

Δείτε ακόμη

Διορισθέντες: Για πόσα χρόνια αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση