Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απόδοση 2ης ειδικότητας σε ΕΕΠ: Το νομοθετικό πλαίσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απόδοση 2ης ειδικότητας σε ΕΕΠ: Τι προβλέπεται για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό – Απόφαση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Απόδοση 2ης ειδικότητας σε ΕΕΠ

Δεν αποδίδεται δεύτερη ειδικότητα σε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), το οποίο κατέχει πτυχίο από Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου, διότι σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 81504/Δ1/19-7-2011 Υ.Α με θέμα: “Κριτήρια και διαδικασία απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” δεν προβλέπεται η απόδοση 2ης ειδικότητας εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης σε μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αντίστροφα.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε Απόφαση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), η οποία  απέρριψε αίτηση απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κάτοχο πτυχίου Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την απορριπτική Απόφαση

Ειδικότερα, στην παρ. 1 της ως άνω απόφασης (αριθ. 81504/Δ2/19-07-2011 (ΦΕΚ 1811 Β΄) Υ.Α.) ορίζεται ότι:

“1. Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι κάτοχοι πτυχίου σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο του κλάδου, στον οποίο είναι διορισμένοι και υπηρετούν, μπορεί να αποδίδεται, ύστερα από αίτηση τους, δεύτερη ειδικότητα, σε κλάδο/ειδικότητα της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ότι το πτυχίο αυτό αποτελεί προσόν διορισμού της συγκεκριμένης ειδικότητας, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του Ν. 1566/85, όπως αυτά ισχύουν.

Εκπαιδευτικός που κατέχει περισσότερα πτυχία, τα οποία, κατά τα αναφερόμενα στο πρώτο εδάφιο, αποτελούν προσόντα διορισμού σε κλάδους/ειδικότητες εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, μπορεί να αιτείται απόδοση δεύτερης ειδικότητας μόνο για ένα από αυτά.”.

Οι κλάδοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) συστάθηκαν με το άρθρο 35 του Ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄) και ο κλάδος του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού συστάθηκε με το άρθρο 18 του Ν.3699/2008/ΦΕΚ 199/Α/2-10-2008.

Οι παραπάνω κλάδοι αποτελούν κατηγορία προσωπικού διαφορετική από τους κλάδους των εκπαιδευτικών των άρθρων 12, 13, 14 του Ν. 1566/85.

_______________

Αποδόσεις δεύτερης ειδικότητας κλάδων ΕΕΠ, όχι εκπαιδευτικών, σε μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), έχουν εγκριθεί κατά το παρελθόν από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ).

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Παρασκευή η Β Φάση-Κάθε χρόνο διορισμοί-Ανοιγμα πινάκων γενικής 

Β Φάση προσλήψεων 2022-23: Πότε θα έχουμε “ροή” του συστήματος-Πόσες θα είναι-Πότε η ανάληψη υπηρεσίας 

Βορίδης: Προγραμματισμός προσλήψεων 2023-Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 

Ψηφιακά ΚΕΠΑ-Οδηγός 19 ερωτήσεων-απαντήσεων επεξηγηματικός της νέας διαδικασίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση