Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απόφαση ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απόφαση ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020, για τα υπηρεσιακά συμβούλια του ΕΕΠ και ΕΒΠ, ΚΥΣΕΕΠ – ΠΥΣΕΕΠ.

Απόφαση ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 03-11-2020

Αρ. Πρωτ.: 763

Προς:

-Μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ

-Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

-Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής

-ΣΜΕΑΕ Αττικής

-ΚΕΣΥ Αττικής

Κοινοποίηση:

-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

«ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΣΕΠ»

Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι/ισσες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής,

καλεί

τα μέλη του ΕΕΠ & ΕΒΠ σε μαζική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των υπηρεσιακών συμβουλίων ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ Αττικής.

Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων

στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με νόμους του κράτους και συνιστά το δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων είναι μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)είχε καταγγείλει την στάση του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) για τον αδόκιμο τρόπο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ζητώντας αναβολή των εκλογών (Αρ. Πρωτ.:45/10-10-2020).

Στη συνέχεια ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,

στην από 19-10-2020 ανακοίνωσή του (Αρ.Πρωτ. 759), συντασσόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.: 46/19-10-20), κάλεσε τα μέλη του να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανακοίνωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των μελών εφορευτικής επιτροπής.

Με σημερινή εγκύκλιο

του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-2020), με θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», αναστέλλεται η διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου μέχρι 30-11-2020.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

«κερδίζοντας» ακόμα μια αρνητική πρωτιά, αρνείται πεισματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συνεχίζοντας τους ακραίους και αυταρχικούς χειρισμούς της, δεν αναγνωρίζει την απόσυρση των ψηφοδελτίων και με νέα εγκύκλιο η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ζητά από τους Διευθυντές  Διευθύνσεων και Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν άμεσα και εγκαίρως στην κατάρτιση των ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,συντασσόμενος με την καταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.:49/2-11-2020) αποφάσισε τα εξής:
  • Καλεί σε μαζική αποχή τα μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ της περιφέρειας Αττικής από τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με παντελή έλλειψη διαλόγου, παρά τα αιτήματά μας.
  • Καλεί την ΠΔΕ Αττικής να δεχθεί την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των υποψηφιοτήτων για το ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, μετά την υποβολή δηλώσεων παραίτησης των υποψηφίων από αυτά.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας
Ευγενία Τραγάκη    Γεώργιος Δεληγιάννης

Δείτε σχετικά

Απόφαση ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ
Απόφαση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ
Αποχή από τις εκλογές αιρετών: 5 μέτρα ακύρωσης της διαδικασίας υλοποιεί η ΔΟΕ
ΟΛΜΕ-Ανακοίνωση: Αποχή από τις εκλογές-παρωδία
Ασφαλιστικά μέτρα ΟΛΜΕ για εκλογές αιρετών: Κατεπείγον Ενημερωτικό προς τις ΕΛΜΕ-Νομικό κείμενο

Δείτε ακόμη

Καταρτίζονται ηλεκτρονικά τα ψηφοδέλτια εκλογών αιρετών: Το ΥΠΑΙΘ δεν αναγνωρίζει τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση