Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απόφαση Εφετείου-αξιολόγηση: Παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απόφαση Εφετείου-αξιολόγηση: Παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας-Αμεσα εκτελεστή η απόφαση-Ποινή 3.000 ευρώ σε κάθε παράβαση της απόφασης του Εφετείου.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με την απόφαση υπ. αριθμ. 4242/2021 του Εφετείoυ Αθηνών, αναφορικά με την έφεση του ΥΠΑΙΘ, αλλά και των Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, κατά της υπ. αριθ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά την αγωγή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, για την απεργία αποχή των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Το Εφετείο με την απόφασή του

απαγορεύει στις εναγόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ τη συνέχιση της κηρυχθείσας απ΄αυτές-αποχής που γνωστοποιήθηκε στον ενάγοντα (ΥΠΑΙΘ) στις 16-9-2021, 13-9-2021, 21-9-2021 και 20-9-2021, αντίστοιχα από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπεται από τον νόμο 4823/2021 και την Υπουργική Απόφαση 108906/ΓΔ4/10-9-2021.

Μάλιστα το Εφετείο

έκρινε την απόφαση άμεσα εκτελεστή προβλέποντας ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης αυτής, συμψηφίζοντας τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εν πολλοίς αναμενόμενη,

αναμένονται οδηγίες και κατευθύνσεις επί του θέματος της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας από τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Δείτε την Απόφαση του Εφετείου για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας
Δείτε την ενημέρωση της Νομικής Συμβούλου της ΑΔΕΔΥ επί της αποφάσεως του Εφετείου

Δείτε επίσης

ΔΟΕ-Βήματα μετά τη μεγαλειώδη απεργία
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή: Φωτo από Εφετείο, Βουλή, άλλες πόλεις
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: 6.100 στις 13.000 σχολικές μονάδες έχουν προχωρήσει ήδη στην αξιολόγηση
ΟΙΕΛΕ-Εφεση για απεργία αποχή: Παραβιάστηκαν 3 θεμελιώδεις αρχές
Επιστολή ΔΟΕ προς γονείς για ένα σχολείο ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν
Σύλλογοι εκπαιδευτικών: Ζητούν νέα 24ωρη απεργία για την αξιολόγηση, από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
Παράνομη και καταχρηστική η απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το Δικαστήριο

Πριν φύγετε

Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
 Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση