Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απόφοιτοι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου: Θέμα με τη μοριοδότηση του integrated master-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απόφοιτοι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου: Θέμα με τη μοριοδότηση του integrated master – Ερώτηση στη Βουλή από 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απόφοιτοι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου

Ερώτηση για το ζήτημα των αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που συμμετείχαν στη διαδικασία της αριθ. 1ΓΕ/ 2019 Προκήρυξης, κατέθεσαν 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από πρωτοβουλία της Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη και του Τομεάρχη κου Νίκου Φίλη.

Στην Ερώτηση οι Βουλευτές τονίζουν ότι οι εν λόγω απόφοιτοι και συμμετέχοντες στη διαδικασία της αριθ. 1ΓΕ/2019 προκήρυξης δεν μοριοδοτήθηκαν για τον τίτλο σπουδών integrated master λόγω αποκλειστικού πταίσματος των διοικητικών οργάνων. Ακολούθως, οι Βουλευτές ζητούν από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί σε ενέργειες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Ακολουθεί η Ερώτηση

Αθήνα, 11 Απριλίου 2023

 Ερώτηση

Προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 Θέμα: Αδιαφορία της υπουργού Παιδείας για τους αποφοίτους  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

 Απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υφίστανται αδικία σχετικά με την μοριοδότηση του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στις διαδικασίες διορισμών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω απόφοιτοι, που συμμετείχαν στη διαδικασία της προκήρυξης 1ΓΕ/2019, δεν μοριοδοτήθηκαν (με 20 μόρια) για το integrated master, καθώς η 62386/Ζ1/2020 (Β’ 2109) απόφαση του υπουργού Παιδείας εκδόθηκε μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην κρίσιμη προκήρυξη. Επισημαίνεται ότι η σχετική αριθ. 62386/Ζ1/2020 (Β΄ 2109) διαπιστωτική απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπαγωγής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4485/2017, εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Δηλαδή εκδόθηκε μετά από 10 μήνες, ενώ οι αντίστοιχες διαδικασίες για την υπαγωγή στις ίδιες διατάξεις των πτυχίων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου είχαν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 4 και 2 μηνών, αντίστοιχα.

Η παράλειψη μοριοδότησης του ως άνω πτυχίου ως ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) οφείλεται σε υπέρμετρη καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, εξαιτίας αποκλειστικού πταίσματος διοικητικών οργάνων, γεγονός που δεν έπρεπε να αποβεί σε βάρος των υποψηφίων. Εξάλλου, στην κρίση αυτή κατέληξε και το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο και δικαίωσε υποψηφίους, κατόχους integrated master, που άσκησαν ένσταση κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης επί της διαδικασίας της αριθ. 1ΓΕ/2019 προκήρυξης.

Παρά τις πιέσεις που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δύο ερωτήσεις[1] στη Βουλή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιαφόρησε και δεν ενήργησε προκειμένου οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου να μοριοδοτηθούν για το integrated master. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη διαιώνιση της αδικίας σε βάρος των εν λόγω υποψηφίων – αποφοίτων, που δεν προσέφυγαν δικαστικά, για τους διορισμούς που γίνονται βάσει των πινάκων κατάταξης της 1ΓΕ/ 2019 προκήρυξης, οι οποίοι παύουν να ισχύουν στις 30 Αυγούστου 2023.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να σταματήσει την αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και συμμετέχοντες στη διαδικασία της αριθ. 1ΓΕ/ 2019 προκήρυξης;

 Οι Ερωτώντες βουλευτές

[1] αριθ. 3256/10-1-2020 ερώτηση «Άμεση απονομή του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στους αποφοίτους των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου και  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και

αριθ. 5615/2-4-2021 ερώτηση «Να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα με τη μοριοδότηση integrated master των αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στην προκήρυξη υπ.αρ.1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ»

Δείτε επίσης

Φίλης για προβλήματα πλατφόρμας Διευθυντών: “Νέο επιτελικό φιάσκο των “αρίστων” του Yπ. Παιδείας” 

 Αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια 2023-24: Σχολές/Τμήματα ΑΕΙ-ΑΕΑ-ΑΣΤΕ-ΑΣΠΑΙΤΕ | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση