Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απολογισμός εβδομάδας Κεραμέως: Διορισμοί-Πίνακες Γενικής-Διαδικασίες αναπληρωτών-Ανοιγμα σχολείων-Νέες Διοικήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απολογισμός εβδομάδας Κεραμέως: Διορισμοί-Πίνακες Γενικής-Διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών-Ανοιγμα σχολείων-Λειτουργία Προτύπων και Πειραματικών-Νέες Διοικήσεις Φορέων/Ιδρυμάτων.

Απολογισμός εβδομάδας Κεραμέως

Στον απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η Υπουργός

Αναφέρθηκε σε μια  “πολύ ωραία και παραγωγική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της”, επισημαίνοντας τα παρακάτω 6 σημεία.

Μόνιμοι διορισμοί

– “Πραγματοποιήσαμε τους πρώτους στην ιστορία της χώρας μόνιμους διορισμούς στον πολύ ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης”.

Πίνακες ΑΣΕΠ Γενικής Εκπαίδευσης

– “Εκδώσαμε νέους πίνακες για τους εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης, καίριο βήμα για την ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών και στη Γενική Εκπαίδευση”.

Διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών

– “Προετοιμάσαμε τη διαδικασία πρόσληψης όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι για πρώτη φορά προβλέπεται να αναλάβουν υπηρεσία απευθείας στο σχολείο τους χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλη πόλη/περιοχή/νησί”.

Ανοιγμα σχολείων-Σενάρια

– “Εργαστήκαμε σκληρά για όλα τα σενάρια ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο καθώς και για τα νέα πιλοτικά προγράμματα που ξεκινούν (εργαστήρια δεξιοτήτων, νέες θεματικές)”.

Λειτουργία Προτύπων και Πειραματικών

– “Προετοιμάσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των νέων 28 Προτύπων και 34 Πειραματικών Σχολείων”.

Νέες Διοικήσεις σε ΙΚΥ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

– “Διορίσαμε νέες διοικήσεις σε 3 φορείς/ιδρύματα του Υπουργείου (ΙΚΥ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) και συζητήσαμε τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους”.

  Δείτε επίσης

Απαντήσεις Υπουργείου στη ΔΟΕ: Παράβολα-Προσλήψεις και τρόπος τοποθετήσεων αναπληρωτών-Διορισμοί-Αδειες ανατροφής
Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ: Σενάρια ανοίγματος σχολείων-ολοήμερα-αναπληρωτές-διορισμοί
Ψυχομετρικά εργαλεία ΚΕΣΥ και επιμόρφωση Ψυχολόγων: Απόφαση για την προμήθειά τους από την Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως
Αρμοδιότητες Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη και Βασιλείου Διγαλάκη
 Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας: Διαδικασία και κριτήρια-προσόντα και μοριοδότηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΜΑΡΊΑ ΓΚΟΖΗ σε

    Κ Βούγια μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Αναφέρεται ότι θα παρουσιαστουμε απευθείας στα σχολεία. Αίτηση ηλεκτρονική κτλ στις πρωτοβάθμιες που θα προσληφθούν θα κάνουμε δηλώνοντας με μια σειρά προτεραιότητας σε ποιες σχολικές μονάδες θα θέλαμε να εργαστούμε όπως κάναμε κάθε χρόνο ή όπου μας στείλει η εκάστοτε πρωτοβάθμια; Πχ αν προληφθω στην α Πειραιά θα μπορέσω να δηλώσω κάπου ότι θέλω ως πρώτη επιλογή μια συγκεκριμένη περιοχή ή όχι? Και πώς ακριβώς θα γίνει η ενημέρωση για το σε ποιο σχολείο είμαστε;

Γράψτε μία απάντηση