Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απονομή Επαίνου σε 3 εκπαιδευτικούς από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απονομή Επαίνου σε 3 εκπαιδευτικούς από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη – Οι Αποφάσεις στο ΦΕΚ 2407/22.04.2024.

Απονομή Επαίνου σε 3 εκπαιδευτικούς

Η ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ» απονεμήθηκε σε τρεις (3) εκπαιδευτικούς, δυο (2) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εκ των οποίων ένας στέλεχος εκπαίδευσης) και έναν (1) εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με δυο Αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 2407/22.04.2024.

Συγκεκριμένα

Α. Με την υπ. αριθ. 2842 Απόφαση απονέμεται η ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ»:

α) Στον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, κλάδου ΠΕ86, που υπηρετεί ως Διευθυντής στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, διότι στις 26 Μαρτίου 2024 προέβη σε πράξεις εξαιρετικές κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά του, και ειδικότερα επέδειξε υψηλή αίσθηση καθήκοντος, αυτοθυσίας και ευσυνειδησίας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από εξωσχολικό άτομο, που έλαβε χώρα στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, όπου τραυματίστηκαν βαρύτατα μαθητής της Β’ τάξης και ο Διευθυντής του σχολείου και

β) στον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΡΟΥΜΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ-ΕΡΡΙΚΟ, κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής, που υπηρετεί ως αναπληρωτής στο 3ο Γυμνάσιο Κω, διότι στις 3 Νοεμβρίου 2023 προέβη σε πράξεις εξαιρετικές κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά του και ειδικότερα λόγω της σωτήριας παρέμβασής του, καθότι παρείχε τις πρώτες βοήθειες πραγματοποιώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), επαναφέροντας επιτυχώς και με ασφάλεια μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, που είχε καταρρεύσει στο κλιμακοστάσιο.

Β. Με την υπ. αριθ. 2841 Απόφαση απονέμεται η ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ»:

Απονέμεται η ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ» στην εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ του Γεωργίου (ΑΜ 701470), κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, που υπηρετεί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κ. Καραμανλής», διότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας της, που δεν επιβάλλονται από τα καθήκοντά της, και ειδικότερα λόγω της σωτήριας παρέμβασής της, καθότι παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε μαθητή της ζώνης του ολοήμερου, εφαρμόζοντας την λαβή HEIMLICH και επαναφέροντας επιτυχώς και με ασφάλεια τον μαθητή που είχε καταρρεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων – σίτισης με αδυναμία αναπνοής λόγω κατάστασης πνιγμού.

Οι Αποφάσεις κοινοποιήθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Απονομή Επαίνου

Ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ Κ. Πιερρακάκης μετά την τελετή απονομής είπε:

“Σήμερα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς απονείμαμε σε τρεις εκπαιδευτικούς μας έπαινο ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σώζοντας τη ζωή παιδιών που βρέθηκαν σε κίνδυνο. Στα πρόσωπα της Αντωνίας Βαγενά, του Γεωργίου Παπαδαντωνάκη και του Ιωάννη – Ερρίκου Τρουμούλη επιβραβεύουμε τη γνώση, την ετοιμότητα και το γνήσιο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας!”

Απονομή Επαίνου

Για τις Αποφάσεις ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων:

– Το υπ’ αρ. 15682/17.4.2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

– Το υπ’ αρ. 2609/17.4.2024 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

–  Η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) με υπ’ αρ. 9/17.04.2024 πρακτικού.

– Το υπό στοιχεία Φ.31.2Δ/3225/17.04.2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

– Το υπ’ αρ. 49/17-04-2024 έγγραφο του Διευθυντή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κ. Καραμανλής», στο οποίο υπηρετεί η εκπαιδευτικός.

– Τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) με υπ’ αρ. 7/17.04.2024 πρακτικού.

Δείτε επίσης

Ορίστηκε Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Υπ. Παιδείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του 

Εκδρομές-μετακινήσεις μαθητών: Ο τροχονομικός έλεγχος σε αποστάσεις μέχρι 35 χλμ. επεκτείνεται σε όλη τη χώρα 

Αποζημίωση Καταχωριστών ΕΣΠΑ για τους εργαζόμενους στις Δ/νσεις Εκπ/σης ζητά η ΕΝΕΡΥΠ από το Υπ. Παιδείας 

Τι λέει ο ΕΦΚΑ για την επιστροφή της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ ΤΠΔΥ | Εγγραφο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση