Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απορριφθέντες για τα “κουτάκια”: Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απορριφθέντες για τα “κουτάκια”: Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη – Επιστολή Συντονιστικού απορριπτέων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2018-19.

Απορριφθέντες για τα “κουτάκια”: Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφων, οι οποίοι απερρίφθησαν πέρυσι από τους Αξιολογικούς Πίνακες αναπληρωτών ΠΔΕ, καθότι δεν συμπλήρωσαν κάποια “κουτάκια” σε ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στους Πίνακες αναπληρωτών για το 2018-19.

Τιμωρία πέρυσι

Η τιμωρία τους ήταν η ανεργία και το μεγάλο ψυχικό άγxος για πέρυσι.

Εκ νέου τιμωρία φέτος!

Πλην όμως και εξαιτίας της διαφαινόμενης ισχύος των περυσινών Πινάκων για πρόσληψη αναπληρωτών και για το 2019-2020, αντιμετωπίζουν το σοβαρό ενδεχόμενο να τιμωρηθούν με την βαριά ποινή της ανεργίας εκ νέου!!

Διαγωνισμός αίτησης

Και όλα αυτά γιατί οι ατυχείς συνάδελφοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πέρυσι πως δεν συμμετείχαν σε διαγωνισμό – Προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών αλλά σε διαγωνισμό αίτησης….

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να επιλύσει το θέμα

Για όλα αυτά καλούμε τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να πάρει θέση επιλύοντας το σοβαρό αυτό πρόβλημα, γιατί ακόμα και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη.

_____________________________

Δείτε την Επιστολή

Ενας χρόνος και 2 μήνες και το πένθος ακόμα να τελειώσει.

Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό που πάνω από 15 χρόνια στήριζε τα παιδιά με αναπηρία απ’ τη θέση του αναπληρωτή τιμωρήθηκε με τη στέρηση της εργασίας του για ένα χρόνο.

Τιμωρηθήκαμε γιατί το Υπουργείο Παιδείας έκανε παραλήψεις, έδωσε ασαφείς οδηγίες και μας έδωσε μια παραπλανητική υπεύθυνη δήλωση (κατά τα λεγόμενα του ΑΣΕΠ, όταν εγγράφως απέρριψε κάθε μας ένσταση και αίτηση θεραπείας).

Το υπουργείο στήριξε και τις 3 ΠΔΕ οι οποίες απαξίωναν να απαντήσουν σε διευκρινήσεις για δικές τους οδηγίες.

Κι ενώ το ΑΣΕΠ ζητούσε ένα και μόνο έγγραφο από το υπουργείο που να πιστοποιεί πως το “κουτάκι” που τάχα δε συμπληρώθηκε δεν αφορούσε κώλυμα διορισμού, το υπουργείο αδιαφόρισε, κάνοντας μας να ζήσουμε μια εφιαλτική χρόνια με τα δάνεια, τα παιδιά,τους λογαριασμούς να τρέχουν.

Και εκεί που πιστεύαμε πως όλα θα τελειώσουν, πάλι καθυστερήσεις στην προκήρυξη,πάλι λάθη από τις ΠΔΕ.

Αναρωτιόμαστε αν η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να πάει με τους παλιούς πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής, θα μας τιμωρήσει κι αυτή μένοντας πάλι εκτός;

Γιατί η νέα τιμωρία;;;;;;;;

Από το Συντονιστικό των απορριπτέων για τα κουτάκια ΕΕΠ και ΕΒΠ του έτους 2018-2019 ,με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

Δείτε ακόμη:

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Με Παλιούς ή Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι αναπληρωτές – Τα 2 Σενάρια

Συνάντηση ΟΛΜΕ με ηγεσία Υπ. Παιδείας: Νέο Λύκειο, διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατανομή θέσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση