Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο: Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και video από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος καλεί την Κυβέρνηση να αποδεχθεί τη σχετική Τροπολογία.

Απορρίφθηκε η Τροπολογία

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση η Τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη ΤζούφηΝίκος Φίλης και Κώστας Μάρκου, η οποία προέβλεπε τη νομοθετική επίλυση του ζητήματος του παραβόλου των υποψηφίων των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ.

Δείτε την Ανακοίνωση και το video από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος καλεί την Κυβέρνηση να αποδεχθεί τη σχετική Τροπολογία

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη ΤζούφηΝίκος Φίλης και Κώστας Μάρκου, η οποία προέβλεπε τη νομοθετική επίλυση της αδικίας που έχει προκύψει σε βάρος χιλιάδων υποψήφιων της ειδικής αγωγής.

Η προτεινόμενη τροπολογία κατατέθηκε ώστε να ξεπεραστούν οι αστοχίες και τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 € που έπρεπε να υποβληθούν ώστε οι υποψήφιοι να συμμετέχουν στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 & 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη δήλωσε πως

η κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική αναλγησία απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, στερεί από τον πολύπαθο τομέα της ειδικής αγωγής απαραίτητο προσωπικό και δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί τις εξελίξεις.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, νίπτει τας χείρας του και μεταθέτει τις ευθύνες είτε στο ΑΣΕΠ, είτε στην προηγούμενη κυβέρνηση”.

Σημειώνεται πως οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό δεν αποκλείονται μόνο από τους προγραμματισμένους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, αλλά δεν θα μπορέσουν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για την επόμενη τριετία.

Video από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη σχετική τροπολογία.

Δείτε επίσης

Ηγεσία ΑΣΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ μέχρι Χριστούγεννα και 3ΕΑ την Ανοιξη – Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για παράβολο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση