Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απόρριψη αιτήσεων βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής-Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Κ. Σωτηρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απόρριψη αιτήσεων βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής-Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”.

Για το ότι δεν έγινε δεκτή καμία αίτηση βελτίωσης και καμία αίτηση προτίμησης τοποθέτησης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, από τη Δνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες οργανικά κενά σχεδόν σε κάθε περιοχή, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στη Ανατολική Αττική των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν να καταθέσουν άμεσα ένσταση και προγραμματίζει Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16.05.2022 στη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”

ΑΠ 71  -11/5/2022

Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

Κοιν. μέλη ΠΥΣΠΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναλγησία και εχθρότητα διαρκείας από τη Δ/ΝΣΗ Ανατολικής Αττικής προς τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής !

Καταργούν κυριολεκτικά το δικαίωμα βελτίωσης θέσης

Απέρριψαν το 100% των αιτήσεων

Υλοποιούν το σχεδιασμό του Υπουργείου, καταργούν στην πράξη  τα Τμήματα Ένταξης για να ελαχιστοποιήσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής!

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  Δευτέρα 16/5/22 στις  13:30  ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Αν. Αττικής

 Μετά το φιάσκο του καλοκαιριού κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, ήταν οι μόνοι από τους εκατοντάδες εργαζόμενους της διεύθυνσης, στους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, η άνιση, άδικη και μεροληπτική αντιμετώπισή τους συνεχίζεται.

Με έκπληξη οι συνάδελφοι νεότεροι – έχοντας όλοι υπηρετήσει την οργανική τους θέση  αλλά και παλαιότεροι συνάδελφοι που αιτήθηκαν βελτίωση θέσης, ανακάλυψαν στις 9/5 οι ΠΕ60 ΕΑΕ & στις 11/5 οι ΠΕ70 ΕΑΕ  ότι δεν έγινε δεκτή ΚΑΜΙΑ αίτηση βελτίωσης και καμία αίτηση προτίμησης τοποθέτησης παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες οργανικά κενά σχεδόν σε κάθε περιοχή! Για την Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Ανατολικής Αττικής λοιπόν οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής είναι οι μόνοι συνάδελφοι χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα στις υπηρεσιακές μεταβολές. Είναι προφανές πως με αυτή τη στοχοποίηση, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις ζωές των συναδέλφων και φυσικά καταργείται οποιαδήποτε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή που ΔΕΝ υπάρχει ΠΥΣΠΕ, αλλά απλώς μια καρικατούρα ΠΥΣΠΕ στη θέση του, με δοτούς-υποτιθέμενους αιρετούς και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται εν κρυπτώ,  βλέπουμε να καταργούνται προκλητικά, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η βελτίωση θέσης επιλέγει να ερμηνεύει κατά το δοκούν συγκεκριμένες διατάξεις της νομοθεσίας, έτσι ώστε να καλύπτει όπως-όπως τα κενά των ειδικών σχολείων με το όποιο προσωπικό διαθέτει, στερώντας του το δικαίωμα στην βελτίωση και να αφήνει κενά τα τμήματα ένταξης.

Στη συνέχεια έρχεται το Υπουργείο και με μία αδιανόητη, αντιεπιστημονική και βάρβαρη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες νοοτροπία, αφήνει ακάλυπτα τα κενά των τμημάτων ένταξης 2 χρόνια τώρα ενώ εκκρεμούν όλα τα αιτήματα σχ. Μονάδων  ίδρυσης νέων ΤΕ. Το έργο αυτό είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τα εκατοντάδες κενά τμημάτων ένταξης να είναι αόρατα για τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια καταργούν κάθε δικαίωμα στους μόνιμους συναδέλφους, απαξιώνουν τα τμήματα ένταξης και στρώνουν το δρόμο για περικοπές των προσλήψεων αναπληρωτών ειδικής αγωγής, μέσα από μια κατηγοριοποίηση των κενών ειδικής αγωγής σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά.

Μπροστά στο πρωτοφανές λοιπόν περιστατικό για την εκπαίδευση της απόρριψης του 100% των αιτήσεων βελτίωσης θέσης, ενώ υπάρχουν δεκάδες κενά παντού δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ πρόκειται να το ανεχτούμε!

Δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα πιο βασικά δικαιώματα των συναδέλφων, να τορπιλίζουν τις ζωές τους και συγχρόνως να υποσκάπτουν την λειτουργία ενός τόσο ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή!

Απαιτούμε από τη διεύθυνση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα βελτίωσης, έστω και μετά τις ενστάσεις, από τη στιγμή που τα οργανικά κενά είναι δεκαπλάσια από τις αιτήσεις.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τους φραγμούς στις υπηρεσιακές μεταβολές με όποιον τρόπο και αν αυτοί επιχειρούνται. Οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν επιβαρύνουν ποτέ τη λειτουργία της υπηρεσίας από τη στιγμή που πάντα γίνονται στη βάση πραγματικών κενών, ενώ είναι θεμελιώδες εργασιακό δικαίωμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ 12/5 ΣΤΙΣ 13.30 σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη  Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούμε και τους άλλους ΣΕΠΕ της Αν. Αττικής να συμβάλουν στο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συνδέλφισσών/ων.

Δείτε επίσης

Αιτήσεις εξετάσεων Α’ επιπέδου ΤΠΕ από Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 

Αιτήσεις voucher 200 ευρώ από σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου-Ανοιξε η πλατφόρμα 

Εγκύκλιος: Μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση