Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποσπάσεις Α Φάσης έως 01/08 – Β Φάση τέλη Αυγούστου: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποσπάσεις Α Φάσης έως 1η Αυγούστου – Β Φάση τέλη Αυγούστου: Ενημέρωση Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 23/7/2019, του Αιρετού Ν. Κορδή.

Αποσπάσεις Α Φάσης έως 01/08 – Β Φάση τέλη Αυγούστου: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Δείτε ακολούθως το Ενημερωτικό του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή αναφορικά με την συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 23/07/2019.

Ο Αιρετός ενημερώνει για τις Αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, για παραιτήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας λόγω σοβαρών λόγων, ενστάσεις επί των Μεταθέσεων, Μετατάξεις κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ν. Κορδής αναφέρει, πως επισκέφθηκε το Συμβούλιο και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη.

Δείτε το Ενημερωτικό του Αιρετού

         Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 23/7/2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 23 Ιουλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και μετά την  αναλυτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών που είχε προηγηθεί στις 12 Ιουλίου  και στις 17 Ιουλίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση τονίσαμε ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί για Α΄ φάση αποσπάσεων στο τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ως εκ τούτου ζητήσαμε να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η συζήτηση επί των αποσπάσεων σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Ειδική Αγωγή, Εκκλησιαστικά και Γενική Παιδεία.

Είναι γνωστό ότι οι αποσπάσεις του 2018 ανακοινώθηκαν στις 28 Ιουνίου και του 2017 στις 20 Ιουλίου. Τελικά αποφασίστηκε από το ΚΥΣΔΕ –και έγινε δεκτό- οι διαδικασίες να επισπευτούν με στόχο οι αποσπάσεις της Α΄ φάσης να έχουν ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στον καλύτερο προγραμματισμό της ζωής τους και παράλληλα μας επιτρέπει να κάνουμε και Β΄ φάση Αποσπάσεων στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Β΄ φάση αποσπάσεων το 2017 έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορούσε 570 εκπαιδευτικούς και το 2018 έγινε στις 29 Αυγούστου και αφορούσε 420 εκπαιδευτικούς. Παράλληλα διευκολύνει την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών με το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς!

2. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε Διευθυντή Δ.Ε.

3. Ικανοποιήθηκε αίτηση απαλλαγής από τη Θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου.

4. Έγιναν δεκτές 11 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

5. Απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις επανεξέτασης και ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων 2019.Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις αυτές.

6. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 10 ενστάσεις εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας επί των μεταθέσεων σε Μουσικά Σχολεία 2019. Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις που υπήρχε κενό και δεν καλύφθηκε από τις μεταθέσεις αυτές.

7. Έγινε δεκτή 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού σε Διοικητική θέση για λόγους υγείας με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1566/1985. Για το ίδιο ζήτημα εγκρίθηκε η αποδέσμευση για μετάταξη 1 εκπαιδευτικού σε Διοικητική θέση για λόγους υγείας στα πλαίσια του Ε.Σ.Κ.

8. Αποδεσμεύτηκαν 28 εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ,ΤΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μετά από θετικές εισηγήσεις των τριμελών επιτροπών των αντίστοιχων ιδρυμάτων.

9. Συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν  3 αιτήσεις αποδέσμευσης εκπαιδευτικών για μετάταξη σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς μέσω του ΕΣΚ κατά το 2ο κύκλο κινητικότητας 2018. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 11 ενστάσεις εκπαιδευτικών. Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις αυτές ζητώντας να αποδεσμευτούν οι εκπαιδευτικοί. Τέλος έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης.

10. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η συζήτηση στο ΚΥΣΔΕ επί των αποσπάσεων του 2019.

11. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισκέφθηκε το ΚΥΣΔΕ και ενημερώθηκε για όλα  τα τρέχοντα ζητήματα του Συμβουλίου, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 23/7/2019

Δείτε ακόμη:

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Με Παλιούς ή Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι αναπληρωτές– Τα 2 Σενάρια

Διορισμοί στα ΚΕΣΥ: Δεν προβλέπονται!!

ΚΥΣΠΕ – Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας: Ενημέρωση από τον Αιρετό Ν. Φασφαλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση