Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μετά τα μέσα του μήνα-Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μετά τα μέσα του μήνα-Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 – Ενημέρωση από τον Αιρετό ΚΥΣΠΕ Νίκο Φασφαλή.

Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Μετά τα μέσα του τρέχοντος μήνα θα ανακοινωθούν οι Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με όσα ενημερώνει ο Αιρετός στο  Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής. Κατά τον Αιρετό η μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων σε Φορείς από το Υπουργείο οδηγεί και στην καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Επιπροσθέτως ο Νίκος Φασφαλής παραθέτει τα τρία (3) θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και επισημαίνει πως πρέπει να διεκδικηθεί οι αποσπάσεις σε Φορείς και Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας.

Ακολουθεί το Ενημερωτικό του Αιρετού

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με τα παρακάτω Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1ο. Θέματα σχετικά με τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που θα πραγματοποιηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

2ο. Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη για λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ

3ο. Μετάταξη εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων σε Φορείς από το Υπουργείο οδηγεί και στην καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Από το γεγονός αυτό ξεπηδά επιτακτικά και η διεκδίκηση του Κλάδου οι αποσπάσεις σε Φορείς και Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης να γίνονται από το ΚΥΣΠΕ με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας.

Έτσι θα δοθεί και ένα τέλος στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι αποσπάσεις αυτές και που αποτελεί ένα από τα απομεινάρια του πελατειακού Κράτους.

Εκτιμώ ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, παρά την προετοιμασία που έχει προηγηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και το ΚΥΣΠΕ, λόγω αυτής της καθυστέρησης θα γίνουν μετά τα μέσα του μήνα.

Για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει θα σας ενημερώνω.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Δείτε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου για αξιολόγηση, διορισμούς, νέα σχολική χρονιά και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 

Νέος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας ο Ιωάννης Κατσαρός | ΦΕΚ 

Διαδικασία αποσπάσεων εντός περιοχής μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – Και νεοδιοριζόμενων εντός περιοχής διορισμού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση