Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποσπάσεις δόκιμων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ): Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποσπάσεις δόκιμων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ): Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ).

Αποσπάσεις δόκιμων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ

Την απάντηση του ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με τη δυνατότητα απόσπασης δόκιμων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) χωρίς διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, κοινοποίησε ο εκπαιδευτικός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής ομάδας στο f.b “Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης), Μάριος Μαγιολαδίτης.

Η ενημέρωση του Μάριου Μαγιολαδίτη

Επικοινώνησα με το Υπουργείο και συγκεκριμένα με το Τμήμα Β’ Προσωπικού και Υποστήριξης ΔΒΜ της Δ/νσης ΔΒΜ για τις αποσπάσεις δόκιμων στα ΣΔΕ χωρίς διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης.

Με παρέπεμψαν στο άρθρο 7* του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) που δείχνει ότι θα γίνει κανονικά απόσπαση όσων διορίστηκαν το 2021 βάση του “Υποψήφιοι για τις θέσεις των εκπαιδευτικών είναι δημόσιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας ή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Επισημαίνουν ότι:

“Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και στη συνδρομή των προϋποθέσεων συμμετοχής στη διαδικασία των υποψήφιων προς απόσπαση εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) εξετάζονται από πενταμελή επιτροπή σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 84836/Κ1/13-07-2021 (Β΄ 3394) υπουργική απόφαση.”

Η ερώτηση που απηύθυνα ήταν:

“σύμφωνα με την περσινή πρόσκληση απόσπασης στα ΣΔΕ (Αρ.Πρωτ.76141/Κ1/10-07-2023/ΥΠΑΙΘΑ) η αίτησή μου απορρίφθηκε επειδή “ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ – ΔΟΚΙΜΟΣ”. Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχα λάβει ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ από την Υπηρεσία μου. Έχω διοριστεί τον Αύγουστο του 2021. Έχω συμπληρώσει τον χρόνο διετούς δοκιμαστικής θητείας που ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας από τον Αύγουστο του 2023. Επειδή, ακόμα δεν έχουν βγει διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για κανέναν εκπαιδευτικού που διορίστηκε από το 2020 έως και σήμερα, θα ήθελα να γνωρίζω […] αν η απόσπαση στα ΣΔΕ συνδέεται με την διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης.”

* Η διάταξη

Δείτε επίσης

Εγκύκλιοι αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2024: Αιτήσεις από 8 έως 17 Απριλίου 

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Στοιχεία προσλήψεων αναπληρωτών 2023-24: Από τις 52.437 το 4,6% αφορά σε προσλήψεις μειωμένου ωραρίου 

Προωθητές Erasmus+ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την περίοδο 2021-2027

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση