Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποσπάσεις εντός περιοχής ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για τη διαδικασία-Τι ισχύει για τους νεοδιόριστους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποσπάσεις εντός περιοχής ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για τη διαδικασία-Τι ισχύει για τους νεοδιόριστους-Των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη.

Αποσπάσεις εντός περιοχής ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ενημέρωση τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη

Ενημερώνουμε ότι, στις αποσπάσεις των ΕΕΠ ΕΒΠ εντός περιοχής βγαίνει πρόσκληση από την κάθε Διεύθυνση, με την οποία καλούνται όσοι επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία της ίδιας Διεύθυνσης να τα δηλώσουν.

Ήδη κάποιες διευθύνσεις έχουν προβεί σε πρόσκληση για Αίτηση Απόσπασης των ενδιαφερόμενων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά για το διδακτικό έτος 2021-22.

Όσοι από τους  συναδέλφους ενδιαφέρονται

θα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα λειτουργικά κενά, τη διαδικασία αίτησης απόσπασης καθώς και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής.

Να σημειώσουμε ότι κατόπιν ερωτημάτων που έχουμε δεχθεί από συναδέλφους ΕΕΠ ΕΒΠ, οι οποίοι διορίσθηκαν κατά το έτος 2020,

για το αν θεωρείται η απόσπαση τους,  χρόνος υπηρέτησης της οργανικής θέσης εντός της διετίας, σας ενημερώνουμε ότι από τη στιγμή που έχουν υπηρετήσει ένα χρόνο στο σχολείο το οποίο διορίσθηκαν (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου που συνέχισαν να εργάζονται στα σχολεία που ήταν αναπληρωτές), μπορούν να αποσπαστούν σε άλλο σχολείο εντός περιοχής και να μετρήσει ο χρόνος της διετίας κατά τον οποίο υποχρεούνται να υπηρετήσουν ως δόκιμοι.

Αυτό αιτιολογείται από το γεγονός ότι

η υποχρέωση των νεοδιοριζόμενων αφορά να παραμείνουν για δύο χρόνια στην περιοχή διορισμού κι όχι τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα στην οποία τοποθετήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω δεν αφορά σε συναδέλφους

που έχουν πάρει άδειες που δεν προβλέπονται ως χρόνος υπηρέτησης ή έχουν αποσπαστεί με τα ειδικά κριτήρια πριν ολοκληρώσουν τον ένα χρόνο πραγματικής υπηρέτησης της οργανικής θέσης, το οποίο είναι απαραίτητο για να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης το επόμενο σχολικό έτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε ήδη αναφερθεί η δυνατότητα μετάθεσης εντός της περιοχής για το σχολικό έτος 2020-21.

Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ.: 32496/Ε4/23/22-03-2021 διευκρινιστική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ τα νεοδιόριστα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δύνανται να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης (βελτίωσης θέσης) από ΣΜΕΑΕ σε ΣΜΕΑΕ εντός της ίδιας περιοχής διορισμού τους:

Σε συνέχεια της ανωτέρω (1) σχετικής εγκυκλίου διευκρινίζεται ως προς τη δυνατότητα μετάθεσης εντός της ίδιας περιοχής των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ (ΦΕΚ 241/Γ΄/9-3-2020) ότι:

Στον Ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄) και συγκεκριμένα στο άρθρο 62, παρ. 5α όπως ισχύει αναφέρεται ότι:

…. οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται…

Ως εκ τούτου τα νεοδιόριστα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, τα οποία τοποθετήθηκαν οριστικά σύμφωνα με το ανωτέρω (2) σχετικό έγγραφο κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων 2020, δύνανται να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης (βελτίωσης θέσης) από ΣΜΕΑΕ σε ΣΜΕΑΕ εντός της ίδιας περιοχής διορισμού τους.

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Τα ονόματα των αποσπασθέντων
Εγκύκλιος αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021: Σε περιοχές ή ΚΕΣΥ

Δείτε ακόμη

Ερευνα ΕΣΑΜΕΑ: Μεγάλες πληγές η υποστήριξη μαθητών ΑμεΑ στη Β/θμια και η Επαγγελματική τους Εκπαίδευση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση