“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποτελέσματα διορισμών: Αίτημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για δημοσιοποίηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποτελέσματα διορισμών: Αίτημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ για δημοσιοποίηση προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και μέριμνας για τη διαδικασία διορισμού των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Αποτελέσματα διορισμών

Αθήνα, 27/01/2020

Αρ. Πρωτ.:6

Προς:

-Την Υφυπουργό Παιδείαςκα. Σ. Ζαχαράκη

Κοινοποίηση:

  • Γενική  Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μ. Δόκου

 Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π   κα. Ν. Φυτουράκη

ΘΕΜΑ: Αίτημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την υφυπουργό Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των διορισθέντων και μέριμνας για τη διαδικασία διορισμού τους

 Αξιότιμη

κυρία Υφυπουργέ,

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο το οποίο εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ΕΕΠ – ΕΒΠ, καταθέτει αίτημα μέσω της παρούσας επιστολής, προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πινάκων διορισμών των μελών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π., βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων μετά την ολοκλήρωσή τους από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου.

Ζητάμε να κατανοήσετε την αγωνία των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, δεδομένης της δικαιολογημένης καθυστέρησης της απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τους διορισμούς, η οποία για να δημοσιευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάζεται να έχουν προηγηθεί οι εγγραφές των νεοδιοριζόμενων στο Μητρώο  Ανθρώπινου Δυναμικού από τις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα αν υπάρξει μέριμνα για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα αποτραπεί ενδεχόμενη πίεση προς τις ήδη επιφορτισμένεςΔιευθύνσεις Εκπαίδευσης,από συναδέλφους οι οποίοι θα θέλουν να ενημερωθούν για τη διεύθυνση στην οποία έχουν διορισθεί.

Επίσης ζητάμε όπως επιληφθείτε του τρόπου που θα μπορούν οι νεοδιοριζόμενοι να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους ζητηθούν καθώς και της ορκωμοσίας τους, που όπως προβλέπεται από το άρθρο 19 του Ν. 3528/2007:

«Ο όρκος δίνεται ενώπιον του οργάνου που έχει εκδώσει την πράξη διορισμού ή του οργάνου που ορίζεται στο έγγραφο της κοινοποίησης».

Οι περισσότεροι νεοδιοριζόμενοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν στη θέση που κατείχαν, η οποία μπορεί να απέχει πολύ μεγάλη απόσταση από τον τόπο διορισμού τους, βάση του άρθρου 63 παρ. 4 του νόμου 4589/2019:

«Σε περίπτωση που κληθεί να διορισθεί ως μόνιμος σε κενή οργανική θέση κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, υποχρεούται να παραμείνει στη θέση που είναι τοποθετημένος ως αναπληρωτής έως τη λήξη του διδακτικού έτους».

Για το λόγο αυτό ζητάμε τη διευκόλυνσή τους ως προς τη διαδικασία του διορισμού τους.

Ελπίζουμε ότι θα μεριμνήσετε για τα αιτήματά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Δείτε επίσης

Μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού – ΕΕΠ – ΕΒΠ | Ανάλυση
Απάντηση ΑΣΕΠ για Παράβολο: Ποιοι απορρίπτονται, ποιες ενστάσεις δέχεται, παράθεση στοιχείων
Νόμος 4653/2020: ΕΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ
Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
ΦΕΚ Τροποποίησης 1ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ

Πριν φύγετε

Ανακοίνωση ΟΠΣΥΔ: Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ
Νεοδιοριζόμενοι: Πως θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ & ΕΒΠ
Κατάταξη κατόχων Μεταπτυχιακών: Οδηγίες για ορθή εφαρμογή από το Γενικό Λογιστήριο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση