Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αποτελέσματα εκλογών 25.06.2023: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας-Οκτακομματική η νέα Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποτελέσματα εκλογών 25.06.2023: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατία – Οκτακομματική η νέα Βουλή – Δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αποτελέσματα εκλογών 25.06.2023

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική.

Δείτε τα αποτελέσματα

Τελευταία ενημέρωση
26/06/2023 07:23
Ενσωμάτωση
99,63 
Συμμετοχή

Νέα Δημοκρατία: 40,55%, 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 17,84%, 48 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,85%, 32 έδρες

ΚΚΕ: 7,69%, 20

Σπαρτιάτες: 4,64%, 12 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,44%, 12 έδρες

Νίκη: 3,69%, 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 3,17%, 8 έδρες.

_______________________________

Δείτε τον Πίνακα του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ

_______________________________

Αποτελέσματα εκλογών 21ης Μαίου 2023

Τα κόμματα έλαβαν: ΝΔ: 40,79% και 146 έδρες ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% και 71 έδρες ΠΑΣΟΚ: 11,46% και 41 έδρες ΚΚΕ: 7,23% και 26 έδρες Ελληνική Λύση: 4,45% και 16 έδρες Νίκη: 2,92% Πλεύση Ελευθερίας: 2,89% ΜέΡΑ25: 2,62%

_______________________

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στην πορεία που χαράξαμε. Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα.

Με ηχηρό τρόπο έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που δίχασαν την κοινωνία, εδραιώνοντας την εποχή της αληθινής προόδου.

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους πολίτες για τη στήριξή τους. Νιώθω τώρα βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν υπόσχομαι θαύματα αλλά θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σκληρή δουλειά, χωρίς να δεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και πρέπει να είναι. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες, γι’ αυτό και θα επιδιώκω πάντα ισχυρές συναινέσεις. Οι πολίτες μας έδωσαν ασφαλή πλειοψηφία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα απευθυνθώ και στους πολίτες που δεν μας ψήφισαν. Θέλω να ξέρουν ότι θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Δεν φανταζόμουν πριν από 20 χρόνια ότι θα στεκόμουν σήμερα ενώπιόν σας για 2η φορά εκλεγμένος πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου, γιατί με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο. Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας αλλά από αύριο το πρωί σηκώνουμε ξανά τα μανίκια για να χτίσουμε μια πιο ισχυρή Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και δικαιοσύνη για όλους. Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, ξημερώνει για όλους μια καλύτερη ημέρα».

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσαν μαζί μας την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια.
Ήταν η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη για εμάς αυτή η αναμέτρηση, η ψήφος τους δεν ήταν καθόλου δεδομένη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για εμάς. Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης, που διαφάνηκε από την κάλπη της απλής αναλογικής, αποφεύχθηκε, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα.
Πιστεύω όμως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία.
Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.
Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο. Και αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Δυστυχώς γι` αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη και η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της προεκλογικής αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, διολισθαίνοντας μάλιστα σε έναν ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο. Ενώ η νομοθετική της παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη όχι μόνο αποδείχθηκε κενό γράμμα, αλλά τελικά, όπως προβλέψαμε, διόγκωσε την Ακροδεξιά.
Σε κάθε περίπτωση όταν Δεξιά και η Ακροδεξιά προελαύνουν, οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Και σε ό,τι μας αφορά αυτό αποτελεί προτεραιότητα.
Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή, νηφάλια εκτίμηση, δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές.
Απαιτεί να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης. Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους.
Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά.
Απαιτεί να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που παρά την ήττα μας, μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες με την ψήφο τους. Της βασικής δύναμης που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση.
Ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.
Και πρέπει αυτό να γίνει με επιτυχία γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Ένα κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με υπερηφάνεια.
Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος.
Για να αντιμετωπίσουμε τους ορατούς κινδύνους για τη δημοκρατία.
Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους συσχετισμούς, υπέρ της προόδου και της δικαιοσύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος.
Με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες θα λάβουμε, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα, τις αποφάσεις μας.
Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Είναι αυτονόητο, πως σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος”.

Δείτε επίσης

Βαθμολογίες με sms: Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των υποψηφίων Πανελλαδικών

Δωρεάν σίτιση και διαμονή αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ-ΕΒΠ ορεινών/νησιωτικών περιοχών | Εγγραφο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. KONSTANTINA D. σε

    Ακόμη μια νέα γυναίκα και μητέρα ανήλικου παιδιού έφυγε σήμερα από τη ζωή. Πρόκειται για την 45χρονη εκπαιδευτικό Β/θμιας Εκπαίδευσης Περσεφόνη Τζάνη. Κηδεύεται την Δευτέρα 26/6/2023 και ώρα 5.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Γράψτε μία απάντηση